Τρίτη, Ιουνίου 13, 2006

Σκάνδαλο με τον Παλλήκαρη!

Στο σημερινό εξώφυλλο της εφημερίδας «Πατρίς» διαβάζουμε:

«Συγκλονίζεται η πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης από το σκάνδαλο»
«Εισαγγελέας τώρα για τους λογαριασμούς»
«Δώστε σήμερα εξηγήσεις κε Παλλήκαρη τι χρήματα κρύβει ο λογαριασμός της Merill Lynch που ανήκει σε σας και τη σύζυγό σας»

«Να επέμβει σήμερα ο εισαγγελέας και να διατάξει το άνοιγμα όλων των λογαριασμών του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Παλλήκαρη! Αυτό είναι το αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της κοινής γνώμης της Κρήτης μετά την προχθεσινή αποκάλυψη της «Π» για τον «χορό» εκατομμυρίων που με προκάλυμμα το κορυφαίο πνευματικό ίδρυμα της Κρήτης καταλήγουν στις τσέπες όσων επιχειρούν να κάνουν μπίζνες και μάλιστα με ξένες τράπεζες.
Οι θολές συναλλαγές που απαιτούν άμεση έρευνα από τη Σύγκλητο, το Υπουργείο Οικονομικών και τον εισαγγελέα, αμαυρώνουν το επιστημονικό κύρος του ΒΕΜΜΟ, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν αρκετά χρόνια με δωρεά της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Είναι ανήκουστο, χρήματα που καταβάλλονται από ενδιαφερόμενους για συμμετοχή σε σεμινάρια να κατατίθενται σε προσωπικούς λογαριασμούς του καθηγητή Γ. Παλλήκαρη και της (πρώην) συζύγου του αλλά και των γραμματέων του.
Ο ίδιος από το εξωτερικό όπου δηλώνει ότι βρίσκεται, κάνει λόγο για... συκοφαντίες αλλά δεν αναφέρει ούτε λέξη για τον επίμαχο λογαριασμό που διατηρεί με τη σύζυγό του στη Merill Lynch με την οποία συναλλάσσεται χρησιμοποιώντας τη «φίρμα» του Πανεπιστημίου Κρήτης!»

(το ρεπορτάζ συνεχίζεται σε εσωτερική σελίδα που δε μπορούμε να διαβάσουμε ακόμη μέσω διαδικτύου)

Αποσπάσματα από προχτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας, που συνέθετε το "άλλο" πορτραίτο του Παλλήκαρη, χωρίς να δημοσιεύει το όνομά του:

"Από τα έγγραφα που έχει στη διάθεση της η «Π», προκύπτει ότι διάφορες γραμματείς, χρησιμοποιώντας την φίρμα του Πανεπιστημίου και της Ιατρικής Σχολής, αφού ενημέρωναν, για παράδειγμα, ότι το κόστος ενός σεμιναρίου σε ιατρικές εφαρμογές, ανερχόταν σε 4000 ευρώ, χωρίς τα έξοδα μεταφοράς και παραμονής, ζητούσαν να καταβληθεί το ποσό αυτό σε λογαριασμό ξένης τράπεζας, στο όνομα του ίδιου του καθηγητή και της γυναίκας του!"

"Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο φημολογούνταν εδώ και χρόνια, όμως τώρα, η υπόθεση αποκτά δικαστικές προεκτάσεις, καθώς ο φάκελος με πολλά στοιχεία έχει αποσταλεί .-σύμφωνα με πληροφορίες-σε ανώτατη δικαστική υπηρεσία, η οποία πάντως μέχρι στιγμής, δεν έχει αντιδράσει"...

"Σε ένα από τα έγγραφα που έχει στη διάθεση της η «Π», αποκαλύπτεται ότι ένα έμβασμα 1500 δολαρίων από το μακρινό Ντουμπάι, κατατέθηκε σε κατάστημα ελληνικής τράπεζας, στην ευρύτερη περιοχή της πανεπιστημιούπολης, στο όνομα της τότε γραμματέως του, η οποία τον ακολουθεί αναβαθμιζόμενη.

Δεκάδες τέτοια έγγραφα συγκροτούν ένα ογκώδη φάκελο, ο οποίος αποκαλύπτει αυτά που χρόνια τώρα αποτελούν κοινό μυστικό στην Ιατρική Σχολή, αλλά κανείς δεν βγήκε να τα καταγγείλει λόγω των διασυνδέσεων του εν λόγω καθηγητή, ο οποίος φρόντισε να αποκτήσει μεγάλη φήμη, καλλιεργώντας δημόσιες σχέσεις και χρησιμοποιώντας κατά κόρον και τα μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα"...

Διαβάστε το ολόκληρο http://www.patris.gr/articles/87564/41193

Εδώ και τώρα να παραιτηθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: