Κυριακή, Ιουνίου 11, 2006

Η κατάληψη στα Λιπάσματα στο πλευρό των φοιτητών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Τα Πανεπιστήμια της χώρας βρίσκονται σε αναβρασμό. Πάνω από 150 τμήματα σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε κατάληψη από τους φοιτητές τους και την ίδια στιγμή οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές (ΠΟΣΔΕΠ) έχουν αποφασίσει απεργία διαρκείας από 1η Ιούνη.
Εκπαιδευτικοί και φοιτητές ξεσηκώνονται ενάντια στην ιδωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης που επιχειρείται με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, με την νομοθετική ρύθμιση του νόμου πλαίσιο που ετοιμάζει η Υπουργός Παιδείας και την υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ.

Ο αγώνας των φοιτητών και της ΠΟΣΔΕΠ για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων είναι και αγώνας των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι στο Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εργοστασίων Λιπασμάτων Θες/νίκης στεκόμαστε αλληλλέγγυοι στις κινητοποιήσεις τους και εκφράζουμε την στήριξή μας στους αγώνες τους για να μην περάσει η ιδωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βρεθούν στο πλάι των αγωνιζόμενων παιδιών τους και των πανεπιστημιακών τους δασκάλων.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε ενεργή στήριξη της πάλης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προχωρώντας σε απεργιακές κινητοποιήσεις αλληλλεγγύης στους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς, όπως πριν από ένα χρόνο στη διάρκεια της απεργίας της ΟΤΟΕ. Να κηρύξουν απεργία στις 8 Ιούνη και να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των καταλήψεων.

Ενωμένοι φοιτητές και εργαζόμενοι, μπορούμε να νικήσουμε όπως στη Γαλλία.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ α/α Ε. ΜΑΥΡΟΥΤΣΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: