Τρίτη, Ιουνίου 06, 2006

Γράμμα της κατάληψης στους μαθητές

Καλωσήρθατε!!!...

...στα κατειλημμένα Πανεπιστήμια όλης της χώρας.

Αυτή τη στιγμή, πάνω από 240 σχολές είναι κατειλημμένες σε όλη την Ελλάδα και μέρα με τη μέρα αυξάνονται. Την ίδια στιγμή που εσείς κάνετε τη μεγάλη προσπάθεια να μπείτε στο Πανεπιστήμιο, η υπουργός παιδείας κάνει τη δική της προσπάθεια να το αλλάξει από τα θεμέλια. Αν τα καταφέρει, οι σχολές που θα βρείτε μπροστά σας το Σεπτέμβρη δε θα έχουν καμία σχέση με ό,τι έχετε ακούσει για το Πανεπιστήμιο και τη φοιτητική ζωή.

ΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΑΡΙΕΤΤΑ
Η υπουργός θέλει φοιτητές που να πληρώνουν τα βιβλία τους, να τρέχουν απ' το πρωί μέχρι το βράδυ για να κάνουν ασκήσεις και εργασίες και αν δεν προλάβουν να τελειώσουν τη σχολή στα γρήγορα να πετιούνται απ' έξω. Όποιος μάλιστα αποτύχει τρεις φορές σε ένα μάθημα θα αποβάλλεται οριστικά. Θέλει ιδιωτικά Πανεπιστήμια για όσους είναι σε θέση να πληρώσουν γι' αυτό. Ίσως όλα αυτά να μη σας φαίνονται περίεργα, αν σκεφτείτε τη βάση εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο που σας επέβαλαν από φέτος. Η υπουργός μας έχει βάλει όλους στο μάτι. Μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, σχολεία και σχολές.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο... Οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεσηκωθεί, κάνουν συνελεύσεις και καταλαμβάνουν τις σχολές. Κανένας μας δε θέλει ένα πανεπιστήμιο επιχείρηση, ούτε σχολές με νεκροζώντανους ανθρώπους. Θέλουμε να σπουδάσουμε για να μορφωθούμε και να δουλεύουμε στο μέλλον σαν άνθρωποι. Δε θα αφήσουμε κανέναν να μας μετατρέψει σε ρομπότ που θα βολοδέρνουν μεταξύ ανεργίας και ημιαπασχόλησης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ
Σε λίγο καιρό θα είμαστε συμφοιτητές. Ή θα βρείτε μπροστά σας ένα Πανεπιστήμιο ζωντανό από τις κινητοποιήσεις ή ένα Πανεπιστήμιο νεκρό από το νέο νόμο-πλαίσιο. Ο αγώνας που δίνουμε είναι κοινός. Αφορά εμάς, εσάς, τους γονείς μας, την κοινωνία ολόκληρη. Όλοι θέλουμε να μορφωθούμε και να δουλέψουμε σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Αυτό υπερασπιζόμαστε και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέλος, όπως οι φοιτητές στη Γαλλία που σταμάτησαν την κυβέρνηση που ήθελε να τους επιβάλλει να δουλεύουν ανασφάλιστοι και να απολύονται όποτε θέλει ο εργοδότης τους.

Σας καλούμε, λοιπόν, να ενημερωθείτε για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και να τις γνωρίσετε από κοντά. Αυτές τις μέρες το Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου έχει μεταβληθεί σε ένα χώρο αγώνα, συζήτησης, και προβληματισμού. Συναυλίες, προβολές ταινιών και εκδηλώσεις γίνονται καθημερινά, όπως και διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις. Σας ευχόμαστε σύντομα να είστε κοντά μας για να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια κόντρα σε όσους επιτίθενται στο μέλλον μας.

Καλά αποτελέσματα...
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

2 σχόλια:

ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ είπε...

Και εμείς σαν μαθητές στηρίζουμε τόν αγώνα όλων των καταλήψεων. Το αρ. 16 μας ενδιαφέρει και εμάς άμεσα. Σε 1-2 χρόνια και εμείς θα ήμαστε φοιτητές και δεν θεωρούμε ορθό τον νέο νομο-πλαίσιο της κυβέρνησης. Στηρίζουμε τον αγώνα σας!!! Στηρίζουμε τις καταλήψεις.

Δίκτυο Αυτόνομων Μαθητικών Σχημάτων

ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ είπε...

join diktyomathiton.blogspot.com