Δευτέρα, Ιουνίου 05, 2006

Γράμμα αλληλεγγύης από τους φοιτητές Γαλλίας !!!

Εδώ και 3 εβδομάδες, οι έλληνες φοιτητές αγωνίζονται ενάντια σε μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Αυτός ο νόμος αφορά κυρίως τα πανεπιστήμια. Προβλέπει την ελεύθερη πρόσβαση της αστυνομίας στις σχολές, κάτι το οποίο είναι απαγορευμένο έως τώρα. Δυσκολεύει επίσης την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Όπως οι μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία (LMD,Fillon,...), αυτός ο νόμος ενισχύει την είσοδο των ιδιωτικών επιχειρήσεων στα πανεπιστήμια, με μόνο στόχο να μετατρέψουν την δημόσια εκπαίδευση σε μια επιχείρηση καθαρά καπιταλιστική.
Στις 31 Μαΐου, 190 πανεπιστημιακά τμήματα είναι κατειλημμένα. Την τελευταία εβδομάδα, αρκετοί εργάτες ξεκίνησαν απεργία μαζί με τους φοιτητές, διευρύνοντας τα αιτήματα. Αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνική θέση, για αύξηση των μισθών, …….
Το μεγαλύτερο μέρος των πανεπιστημίων έχει αποκλείσει τα συνδικάτα και τα πολιτικά κόμματα που προσπαθούν να εμποδίσουν των αγώνα. Οργανώνονται με αυτόνομο τρόπο, για να καταλάβουν τις σχολές και να καλέσουν τους εργάτες σε απεργίες, για να δυναμώσουν το κίνημα.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα μας ενάντια στην επισφαλή προσωρινή εργασία, οι Έλληνες σύντροφοι διαδήλωσαν μπροστά από την Γαλλική πρεσβεία για συμπαράσταση στο δικό μας κίνημα.

Πέρα από σύνορα, ο αγώνας τους είναι ο δικός μας.
Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Ραντεβού: Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 11:30 στη στάση του Μετρό Boissiere L6

Δεν υπάρχουν σχόλια: