Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2006

ΟΡΓΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Πάνω από 70 φοιτητές από το Ρέθυμνο εγκλωβισμένοι στο Πολυτεχνείο
(πάνω από 400 από όλη την Κρήτη)
Να παραιτηθούν Γιαννάκου – Πολύδωρας

Οι φοιτητικές καταλήψεις που έχουν επεκταθεί πλέον σε 347 σχολές σε όλη την Ελλάδα έχουν αρχίσει να εκνευρίζουν την κυβέρνηση, που αντιδρά πλέον με το μόνο τρόπο που της έχει απομείνει: Την άγρια καταστολή και την επίθεση κατά μέτωπο με τα ΜΑΤ. Στη σημερινή μεγαλειώδη πανεκπαιδευτική συγκέντρωση της Αθήνας, όπου 20 χιλιάδες φοιτητές, μαζί με δασκάλους και καθηγητές γέμισαν την οδό Σταδίου και διαδήλωσαν ενάντια στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκδηλώθηκε ένα όργιο κρατικής τρομοκρατίας. Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, με το χτύπημα των διαδηλώσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Χανιά, προμήνυαν το τι θα ακολουθούσε σήμερα. Η επίθεση των ΜΑΤ, με ή χωρίς προσχήματα, ήταν προαποφασισμένη. Η βροχή από δακρυγόνα, η άμεση επίθεση των ΜΑΤ σε όλη τη διαδήλωση, οι τραυματισμοί και οι συλλήψεις δεκάδων συναδέλφων μας, συνθέτουν ένα σκηνικό από τα παλιά.

Αυτή τη στιγμή, πάνω από 70 συνάδελφοί μας από το Ρέθυμνο, μαζί με εκατοντάδες άλλους από όλη τη Κρήτη και ακόμα περισσότερους από την υπόλοιπη Ελλάδα είναι εγκλωβισμένοι στο Πολυτεχνείο, αποκλεισμένοι από την αστυνομία και φασιστικές παρακρατικές ομάδες. Οι χιλιάδες φοιτητές συνεδριάζουν στα αμφιθέατρα, την ίδια στιγμή που οι συνδικαλιστές καθηγητές ζητάνε την παραίτηση των υπεύθυνων υπουργών Γιαννάκου και Πολύδωρα.

Καταγγέλλουμε την καταστολή και την τρομοκρατία που είναι το τελευταίο καταφύγιο της πανικοβλημένης κυβέρνησης. Με αυτή τους τη στάση μας αποδεικνύουν ότι ο αγώνας μας τους ενοχλεί. Δε μας τρομάζουν! Αντίθετα, μας δίνουν πείσμα και ώθηση, δείχνοντας ότι πρέπει να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, να ζητήσουμε τη συμπαράσταση των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων γονιών που πληρώνουν από την τσέπη τους τη "δωρεάν" παιδεία που ιδιωτικοποιείται πλήρως με το νέο νόμο-πλαίσιο. Η αντιπαράθεση θα κρατήσει καιρό και η κυβέρνηση δείχνει ότι θα την οξύνει.

Όλοι στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο-πλαίσιο και την αναθεώρηση του συντάγματος
Δε θα κάνουμε πίσω – Θα κερδίσουμε
Είμαστε το μέλλον – Είναι το αντιδραστικό παρελθόν

Πέμπτη, 8 Ιούνη 2006

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: