Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2007

Ψήφισμα Συγκλήτου

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης στην συνεδρίαση της αριθ. 238/6-2-07, μετά από συζήτηση, για τα επίμαχα θέματα που απασχολούν έντονα την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και τονίζοντας την αγωνία και τους στόχους των φοιτητών μέσα από τις κινητοποιήσεις τους, όπως προκύπτει και από τις τελευταίες αποφάσεις της Συγκλήτου (συνεδρία αριθ. 237/ 20-12-06)

Ομόφωνα αποφασίζει :

Ι. κλείσιμο του Πανεπιστημίου κατά την ψήφιση του άρθρου 16 του Συντάγματος,

ΙΙ. να συζητηθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων το θέμα της εξεταστικής με στόχο να εξασφαλισθεί, κατά το δυνατό η εξεταστική περίοδος του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2006-07.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τώρα θα πρέπει να προετοιμαστούμε για εξετάσεις ? ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ? Τώρα όλη η Ελλάδα έχει ξεσηκωθεί και εχουν γίνει τόσες θυσίες θυμηθήκαμε πως θα θέλαμε και τον σκύλο χορτάτο και την πίττα ολάκερη; Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα αν και οι διαφωνούντες σίγουρα θα είναι αυτοί οι λίγοι που έχουν προσωπικό όφελος λόγω πτυχίου ή κάτι άλλου. Γι αυτούς σεβαστό και κατανοητό όμως ως ένα βαθμό. Τι γίνεται με τους υπόλοιπους απο εμάς. Που είμαστε σχεδόν όλοι.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Π...... Για ένα λεπτό. Θα έχουμε τα ίδια με τα περσινά? Εξεταστική μέσα στα μέσα του άλλου εξαμήνου. ΕΜΑΣ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΌΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ? ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.Να συμπιέσουμε τον χρόνο της εξεταστικής σε δέκα μέρες ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ ? Και γαιτί να το υποστώ εγω αυτό ?ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ??? Μας πείσατε και πιστέψαμε όλοι μας στον αγώνα. Μας ξεσηκώσατε. Φυσικά και θα διαδηλώναμε ενάντια του νομοσχεδίου παση θυσία.Χάσαμε το ρυθμό του διαβάσματος μας και σεβαστήκαμε τον αγώνα και τις θυσίες που γίνονται πανελλαδικά. Και δεν είναι λίγοι απο εμάς που διαδηλώσαμε και πήγαμε και στις πορείες. Κάποιοι διοργάνωσαν και κυνήι του Θησαυρού. Και τώρα τι ? Αποφασίσατε και περιμένετε να τα γράψουμε όλα στα παπάρια μας και να πασάρουμε την μπάλα στην Αθήνα ή κάπου που θα είναι διαθέσιμοι να κρατήσουν τον αγώνα μέχρι τέλους.
Θα έχουμε τα ίδια με τα περσινά?
Τι κατηγορούμε τότε την ΠΑΣΠ ?Ρε παιδιά γιατί στο τέλος τα γαμάτε πάντα? ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ να θέλει και το καλάθι και τα αυγά. Πέρσι που θέλαμε τα αυγά χάσαμε και το καλάθι. Στρέψτε τώρα πίσω όλους τους φοιτητές που επέστρεψαν στα σπίτια τους και εξηγήστε τους πως κατα την διάρκεια των πανελλαδικών συλλαλητηρίων και πορειών οι φοιτητές του Ρεθύμνου θα είναι υποχρεωμένοι να γράψουν στο ΤΣΑΚ ΤΣΑΚ εξεταστική και να τα προλάβουν όλα.ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ. Απλά όπως και πέρσι΄να εξεταζόμαστε μερα με την μέρα μάθημα ανα μάθημα! Και παράλληλα να κάνουμε και εγγραφές μαθημάτων ! Και παράλληλα χρόνος για συλλαλητήρια και για πορείες ενάντια σ΄ολα αυτά που τόσο καιρό φωνάζαμε και πιστεύαμε. ΑΝΤΕ ΜΕΣΑ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ. Τελικά ποιοι είναι οι Λυκοι? Ρε παιδιά γιατί στο τέλος τα γαμάτε πάντα? ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ να θέλει και το καλάθι και τα αυγά. Πέρσι που θέλαμε τα αυγά χάσαμε και το καλάθι. . Πρέπει να σεβαστείτε τους ανθρώπινους ρυθμούς και τις αντοχές όλων μας.ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΠΑΛΙ και ας μην κατηγορούμε τα άλλα κόμματα την στιγμή που εμείς κοντεύουμε να γίνουμε ίδιοι μ ΄ αυτούς και ισως και χειρότεροι.

Ανώνυμος είπε...

FILE KALIMERA!!! Sto panepistimio toy rethymnou vriskesai. Ti perimenes ? O kathenas toy kefalioy toy. Gi ayto kai sto telos alloi tin plironoyn

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει πότε θα γίνουν οι γενικές συνελεύσεις των τμημάτων ? Πως και αποφασίστηκε αυτό πάλι ?

Ανώνυμος είπε...

Επομένως η κατάληψη συνεχίζεται μεχρι τις 23/2 όπου και θα πραγματοποιηθεί νέο Γ.Σ?

Ανώνυμος είπε...

paidia ti tha ginei me tis exetastikes? einai sovara auta?

oxi tora pantos na dothoun

toulaxiston dipli ton iounio

Ανώνυμος είπε...

paidia moprei kapoios na mou pei gia to apotelesma tis syneleusis? ap' o,ti katalava terma i katalipsi?

Ανώνυμος είπε...

nai re file terma i katalipsi
tha ginei alli omos?

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Το θεμα είναι πως πάνε να μας κάνουν τις μαλακίες που κάνανε το καλοκαίρι. Το κάθε τμήμα έκανε του κεφαλιού του. Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης δεν τηρήθηκαν. ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝΕ. ΕΛΕΟΣ. Θυμάστε τις κατάντιες των γενικών συνελεύσεων των τμημάτων ? Το ίδιο λάθος δεν πρέπει να ξαναγίνει. Ρε παιδιά η εξεταστική για τους πλείστους ήταν αποτυχία. Ας αποφασίσει το συντονιστικό της κατάληψης ΚΆΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ. ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ. Όλοι θυμόμαστε το Παιδαγωγικό , το Φιλολογικό και τις μαλακίες που αποφάσιζαν οι προέδροι των τμημάτων αυτών.Και αυτή την φορά ας το σεβαστούν όλα τα τμήματα. ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ? Είναι πασίγνωστο πως οι προέδροι των τμημάτων του πανεπιστημίου Βρωμάνε. Όργανα πολιτικών κομμάτων. Εδώ ορόκληρο άνθρωπο φάγανε ( Αλεξανδρόπουλος ). Τι θα γίνει ? Ας δράσουν οι γενικές συνελεύσεις σωστά και υπεύθυνα. Αλλιώς ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Ανώνυμος είπε...

exo dyo paratirisis:
1) exetastiki mporei na ginei mono ton iouni giati tin triti xekinaei to earino examino se koinonikon kai padagogiko. i philoshophiki exei xekinisei examino idi...
2) paidia i pasp sispirose kosmo gia dyo logous (ekloges foititikes kai prytanikes).

autoi oi gelioi xalane tous agones
gia ena metaptyxiako...

Ανώνυμος είπε...

τελικά υπάρχει κατάληψη ή όχι;
πειράζει που δεν κατάλαβα;

ένας «αιώνιος», κάπου μακριά από το Ρέθυμνο

Ανώνυμος είπε...

akoma exo na prostheso oti oi kathigites kai tin alli vdomada apergoun opote me to kalo se 2 vdomades tha xeroume

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ???
ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΌ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΤΑΡΤΟΕΤΗΣ , ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ κ.λ.π

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΑΣΠ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ????

Προτείνω να συσπειρώσουμε μια ομάδα ατόμων που θα είναι πρόθυμοι να εξοντώσουν με αποτελεσματικά μέσα τους γελοίους αυτούς που αλωνίζουν το πανεπιστήμιο μας.

Σκεφτείτε το....ΣΟΒΑΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι.

Ανώνυμος είπε...

Ας συσπειρώσουμε και εμείς ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ και να ανταπωδώσουμε ανάλογα στα καραγκιοζάκια μαγκες της ΠΑΣΠ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα μας την εκανε η ΠΑΣΠ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που προφανώς δεν είχε γίνει αντιληπτό από τους συναδέλφους που έγραψαν τα πρώτα σχόλια είναι οτι τη χθεσινή συνέλευση την κέρδισε η ΠΑΣΠ και όχι το Συντονιστικο. Η πρόταση του συντονιστικού ήταν να συνεχιστεί η κατάληψη, ενώ της ΠΑΣΠ να σταματήσει. Οπότε δεν μπορούμε να κατηγορούμε το συντονιστικό οτι μας ξεσήκωσε και μετά μας ξεπούλησε ή ακόμα χειρότερα οτι ξεπούλησε τους αγώνες για να μη χαθεί η εξεταστική. Συμφωνώ στο οτι δεν μπορεί να γίνει εξεταστική τώρα, αυτά όμως έπρεπε να τα σκεφτούν οι συνάδελφοι της ΠΑΣΠ που πρότειναν να λήξει η κατάληψη, οι συνάδελφοι που ψήφισαν αυτή την πρόταση κι ακόμα περισσότερο όλοι εμείς που με την απουσία μας και τον εφησυχασμό μας αφήσαμε να πλειοψηφίσει μια τέτοια πρόταση.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ?
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟ.
ΑΚΟΥΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
Βεβαίως και αναλαμβάνουμε την ευθύνη όλοιεμείς που ήμασταν απων. Απο την ιστοσελίδα του blog όμως καταφέραμε να αντιληφθούμε αυτό που προσπαθούσε να κάνει η ΠΑΣΠ για τις εκλογές. Εξήγα μου όμως ρε ΦΙΛΕ, εσείς που οδηγάτε τους αγώνες , εσείς που διοργανώντετε τα κυνήγια του Θησαυρού ,εσείς που επειλέγετε να δείχνετε το παράδειγμα των ηγετων, ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ?
Εφόσων ήσαστε κοντά στην μπόχα της ΠΑΣΠ και ξέρατε τι ήταν έτοιμοι να αμολύσουν ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ , να κανετε ΚΑΤΙ , ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΉΣΕΤΕ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΠΑΣΠ. Τι περίμενες ?
Κοιτάξαμε τα σχόλια του blog μια και δύο μέρες πριν και πως θα προφτάναμε να έρθουμε στο Ρέθυμνο?
ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ Ή ΜΕ ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΛΙ?
Στο κάτω κάτω της γραφής όσο εσείς διοργανώνατε τις φωτογραφικές εκθέσεις σας , τα ροκ παρτάκια σας , τα συλλαλητήρια και τα κυνήγια των θησαυρών κ.λ.π, Η ΠΑΣΠ ετοιμαζόταν για αντιπίθεση . ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ?
Ερχεσαι τώρα να μας πεί πως φταίνε οι μετανιωμένοι απων. Απλα πρέπει να αντιληφθείς πως στην ζωή δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα για δεδομένο και επιπλέον ποτε να μην καθησυχαζόμαστε. Στο κάτω κάτω και σιγά τα συλλαλητήρια που κάνατε στο Ρέθυμνο. Η ειρωνεία είναι πως όταν κρατάτε το τιμόνι εσείς πάντα σκατά τα κάνετε. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ. Αλλα οι πλείστοι απο εσάς που είναι στο τμήμα της Κοινωνιολογίας ,θα δώσετε την εξεταστική σας τον Σεπτέμβρη. Και ξέρατε τι σκάρωνε η ΠΑΣΠ. Τώρα σας βόλεψε που θα ανανεώσετε τις εγγραφές σας και μετά ΠΆΛΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙΑ.....
ΤΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΦΟΒΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ?
Οφείλετε την επόμενη φορά που θα προτείνετε κατάληψη να μην σκεφτεστε μόνο τις συνέπειες που θα έχει στα τμήματα σας ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΦΟΒΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. Πραγματικά αντιλάμβάνομαι πόσο καλοί είστε στο να διοργανώνετε τα προγράμματα ψυχαγωγίας της κατάληψης αλλα πέρα αυτού είστε μια ΨΕΥΤΟΒΙΤΡΙΝΑ που σας αρέσει να δείχνετε για ηγέτες.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε του προηγούμενου σχολίου, η ΠΑΣΠ άνοιξε την κατάληψη και έπρεπε να έχει σχέδιο διαχείρησης ενός ανοιχτού πανεπιστημίου. Η πρόταση του συντονιστικού ήταν να συνεχιστεί. Και στην τελική, από τη στιγμή που δεν ήσουν εδώ, πώς μπορείς να βγαίνεις και να κατηγορείς? Η βρώμα για την ΠΑΣΠ βγήκε όταν βγήκε και στο blog και εγώ τουλάχιστον που είμαι εδώ, δεν το πίστευα. Το πρωί της Πέμπτης είχε συλλαλητήριο και κατεβήκαμε μαζί με τους ΠΑΣΠίτες. Στο Ηράκλειο το Μαθηματικό έκλεισε με πλαίσιο Πορεία Αριστερή-ΠΑΣΠ! Όποιος δεν ήταν εδώ να αναλάβει τις ευθύνες της απουσίας του.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε του "ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?" μάλλον δεν με κατάλαβες. Δεν ήμουν ούτε κι εγώ στο Ρέθυμνο, γι αυτό και υπογράφω ως "μετανοιωμένος απών". Ούτε και ήμουν απ αυτούς που συμμετείχαν ενεργά στην κατάληψη. Απλά επειδή είμαι παλιός στο Ρέθυμνο και ξέρω πάνω κάτω τι παίζει παρόλο που δεν είμαι σε καμιά παράταξη, ξέρω οτι η ΠΑΣΠ αλλάζει θέση από τη μια μέρα στην άλλη γι αυτό και δεν έπρεπε να χαλαρώσουμε και να φύγουμε, όσοι από μας τουλάχιστον πιστεύαμε αυτό που ψηφίζαμε και δεν το κάναμε απλά για να χάσουμε μαθήματα. Προτείνω λοιπόν να κατεβούμε Ρέθυμνο, να δούμε τι θα γίνει με τις συνελεύσεις τμημάτων, να πάμε στην επόμενη Γενική Συνέλευση που απ' οτι καταλαβαίνω θα γίνει την επόμενη Δευτέρα και σίγουρα να μην εκτοξεύουμε κατηγορίες δεξιά κι αριστερά χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς έχει γίνει και ευρισκόμενοι χιλιόμετρα μακριά.