Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2007

Γρίφοι & απαντήσεις στο 2ο Κυνήγι Θησαυρού στην κατειλημμένη Πανεπιστημιούπολη Γάλλου

Από τη 13:00 άρχισαν να μαζεύονται οι ομάδες στο φυλάκιο. Μετά την επιτυχία του πρώτου κυνηγιού του θησαυρού στις 25/1 (βλ. σχετικά posts με αφίσα και απαντήσεις γρίφων) το κλίμα ήταν εξαρχής εκρηκτικό: μεγαλόστομες δηλώσεις και ανταλλαγή φραστικών πυρών μεταξύ των ομάδων που εποφθαλμιούσαν την νίκη!

Το κυνήγι άρχισε γύρω στις 14:00 (αφού έφαγαν και οι πεινασμένοι φιλόδοξοι κυνηγοί) και διήρκησε περίπου μία ώρα. Γράφτηκαν εφτά ομάδες και έπαιξαν συνολικά περί τα τριάντα άτομα.

Θέμα του κυνηγιού "Η Οδύσσεια του φοιτητικού κινήματος" επικεντρωμένη στο ιστορικό της κατάληψης στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου από το Μάιο του 2006 μέχρι σήμερα.
Οι ομάδες συγκεντρώθηκαν έξω από το φυλάκιο (=η πύλη του Πανεπιστημίου για τους αγνούντες την αργκό της κατάληψης) και έλαβαν τον 1ο γρίφο:
Όταν τα τύμπανα του
πολέμου
ηχούν
από κούφιο ξύλινο άλογο
βγαίνουν οι πρώτοι, λίγοι
μαχητές
και πέφτει το πρώτο κάστρο
-Μάιος 2006-
Ο γρίφος οδηγούσε τις ομάδες στο τμήμα Κοινωνιολογίας, όπου στα τέλη Μαΐου 2006 είχε γίνει η πρώτη συνέλευση τμήματος που αποφάσισε κατάληψη.

2ος γρίφος: Στην κοινωνιολογία, σε πίνακα ανακοινώσεων υπήρχε το εξής σημείωμα: "Η μάχη ξεκινάει με 722 στρατιώτες. 2 Ιούνιου 2006"
Η απάντηση βρισκόταν στην Δ3 όπου έγινε η πρώτη νομότυπη ΓΣ Όλων των Σχολών Ρεθύμνου. Αρκετές ομάδες αγνοώντας ή μη ενθυμούμενοι σωστά την ιστορία των καταλήψεων στο Ρέθυμνο, πήγαν απευθείας στη Δ3 παρακάμπτοντας τον πρώτο γρίφο, πράγμα που ουσιαστικά τους ακύρωνε...

3ος γρίφος: Στη Δ3 πάνω στη σκηνή και πίσω από μια καρέκλα οι κυγηγοί διάβαζαν τα εξής: "Μετά το τέλος της μάχης ο Οδυσσέας αναλαμβάνει τα ηνία της πορείας του και κατευθύνεται προς το αρχηγείο". Ο γρίφος οδηγούσε στο περσινό (εδώ και λίγο διάστημα και φετεινό) αρχηγείο της κατάληψης, που βρισκόταν στην πρυτανεία.

4ος γρίφος: Για λόγους παραπλανητικούς ο γρίφος τοιχοκολλήθηκε στη σύγκλητο και όχι στην πρυτανεία: "Στο νησί της Καλυψούς ο Οδυσσέας βρίσκει καταφύγιο, γλεντάει και βαράει βάρδιες". Ο γρίφος οδηγούσε στο φυλάκιο όπου πέρσι γίνονταν γλέντια και συναυλίες (οι βάρδιες διαχρονικές).

5ος γρίφος: Πρώτοι έφτασαν οι "Αυτοί που θα τον βρουν", ομάδα που αποτελούνταν κατά πλειοψηφία από την διοργανώτρια ομάδα του προηγούμενου παιχνιδιού. Οι διοργανωτές δεν είχαν προβλέψει μια τόσο γρήγορη πορεία και ο γρίφος δεν ήταν έτοιμος. Μαζεύτηκαν και άλλες ομάδες και ο γρίφος δόθηκε κατά σειρά προτεραιότητας: Ήταν ένας χάρτης του πανεπιστημίου με σημειωμένα τα τμήματα και ένας σπαστός φραπές. Μέσα στο φραπέ βρισκόταν το εξής σημείωμα "Στο νησί των Λωτοφάγων ο Οδυσσέας αράζει τρώγοντας και πίνοντας και τα ξεχνάει όλα. Φιλοσόφησέ το". Ο γρίφος οδηγούσε στο κυλικείο της Φιλοσοφικής

6ος γρίφος: Στην πόρτα του κυλικείου υπήρχε μία αφίσα με το χάρτη που είχε δοθεί στους κυγηγούς και τους εξής στίχους:
"Στην τελευταία φάση προς την Ιθάκη
9 ονόματα λαιστρυγόνων
από τις 9 πολιτείες
δίνουν τη βοήθεια
για την έναρξη
του καινούριου αγώνα"
Οι κυγηγοί έπρεπε να οδηγηθούν στις γραμματείες των τμημάτων. Στην πόρτα κάθε γραμματείας υπήρχε ένα όνομα και κόκκινο το ένα γράμμα. Αν συγκέντρωναν τα 9 γράμματα με τη σειρά που αναγράφονταν τα τμήματα στο χάρτη σχημάτιζαν τη λέξη "Κλαψινάκης" και οδηγούνταν στο βιβλιοπωλείο του Κλαψινάκη. Και σε αυτό το γρίφο έφτασαν ομάδες που είχαν παρακάμψει προηγούμενους.

7ος γρίφος: Πάνω στο χαλί του βιβλιοπωλείου οι παίχτες διάβαζαν μέσα από τη γυάλινη πόρτα "Όπως οι μνηστήρες πολιορκούσαν την Πηνελόπη, έτσι και οι επιχειρήσεις πολιορκούν την παιδεία. Η παιδεία όμως είναι ΓΝΩΣΗ. Εκεί ψάξε να βρεις το θησαυρό". Ο γρίφος, με το εύληπτο σχόλιο για την κατακριτέα είσοδο επιχειρήσεων στα πανεπιστήμια, οδηγούσε στη βιβλιοθήκη.

8ος γρίφος: Στο γρίφο έφτασαν σχεδόν ταυτόχρονα δύο ομάδες: οι "Bonnie & Clyde" και οι "Αυτοί που θα τον βρουν". Με διαφορά μισής αναπνοής οι "Bonnie & Clyde" βρήκαν το θησαυρό: μια σακούλα του Κλαψινάκη κολλημένη πίσω από ένα σκουπιδοντενεκέ. Μέσα είχε το κόμικ "Οδύσσεια: Η επιστροφή στην Ιθάκη" με αφιέρωση της διοργανώτριας ομάδας:
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και την υπομονή σας
"...Η Ιθάκη σ' έδωσε τ' ωραίο ταξίδι..."
Διοργανωτές 2ου κυνηγιού Παν/λη Γάλλου 2007
Ακολουθούσαν οι υπογραφές των διοργανωτών (σημειωτέον κάποιος είχε βάλει σταυρό για υπογραφή... Σχόλιο για την ποιότητα σπουδών στα ελληνικά ΑΕΙ?)

Όπως αποδείχτηκε οι "Bonnie & Clyde" δεν είχαν ακολουθήσει τη σωστή σειρά των γρίφων. Οπότε δικαιωματικά νικητές είναι οι "Αυτοί που θα το βρουν", όπως ομόφωνα αποφάνθηκαν και τα μέλη της διοργανώτριας επιτροπής. Δικαιοσύνη όμως δεν αποδόθηκε και οι "Bonnie & Clyde" σφαιτερίστηκαν αναίσχυντα το κόμικ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: