Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2007

Aποτελέσματα ΓΣ Παρασκευής 16/2 και πλαίσιο

  • Πλαίσιο ΠΑΣΠ: 301 ψήφοι
  • Πλαίσιο Πανελλαδικού Συντονιστικού: 230 ψήφοι
  • Πλαίσιο ΔΑΠ: 47 ψήφοι
Πλαίσιο που κατατέθηκε:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

ΠΛΑΙΣΙΟ Π.Α.Σ.Π. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Βρισκόµαστε στη πέµπτη βδοµάδα κινητοποιήσεων στην οποία συνεχίζεται ο αγώνας από τη πλευρά των φοιτητών για να αντιδράσουµε στα σχέδια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.
Με την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση για το άρθρο 16 το φοιτητικό κίνηµα και οι φοιτητικοί αγώνες έφτασαν σε ένα σηµείο πλήρωσης. Έτσι στην επερχόµενη ψήφιση στη Βουλή για το άρθρο 16 δεν θα συγκεντρωθούν οι 180 απαιτούµενοι ψήφοι για την αναθεώρησή του. Η ακριβώς επόµενη αναθεωρητική Βουλή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η µεθεπόµενη.
Θεωρούµε λοιπόν πως η πρώτη µάχη για το δωρεάν δηµόσιο πανεπιστήµιο έχει κερδισθεί. Πρέπει ο αγώνας µας να συνεχιστεί µε ανοιχτό πλέον πανεπιστήµιο, µε τους φοιτητές και την ακαδηµαϊκή κοινότητα παρόντες στο φυσικό τους περιβάλλον, να ενηµερώνονται παράλληλα µε τις υποχρεώσεις τους, για τις εξελίξεις στην παιδεία.
Οι φήµες όµως που υπάρχουν για την αλλαγή του Νόµου Πλαισίου από τη κυβέρνηση της Νέας Δηµοκρατίας, µας υποχρεώνουν να δηλώσουµε παρών ξανά στο µέλλον µε το ίδιο δυναµικές και µαζικές κινητοποιήσεις για να εκφράσου µε την απόλυτη αντίθεση µας σε κάθε αλλαγή στον ισχύον Νόµο Πλαίσιο.
Με το πανεπιστήµιο ανοιχτό και µε την ακαδηµαϊκή κοινότητα σε ετοιµότητα θα προχωρήσουµε στο εαρινό εξάµηνο του ακαδηµαϊκού µας έτους. Η διασφάλιση τόσο του εξαµήνου όσο και της εξεταστικής του Ιανουαρίου είναι το πρώτο µέληµα των συνδικαλιστών της ΠΑ.Σ.Π.

Οι θέσεις της ΠΑ.Σ.Π. είναι σαφείς:

  • Είµαστε υπέρ της Δηµόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και κάθετα αντίθετοι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 που θα δώσει ένα χαρακτήρα καθαρά ταξικό στη παιδεία.
  • Είµαστε αντίθετοι σε κάθε αλλαγή του ισχύοντος Νόµου Πλαισίου, που θα καθιστά το Δηµόσιο Πανεπιστήµιο χειραγωγούµενο και ελεγχόµενο.
  • Είµαστε αντίθετοι σε κάθε µείωση της φοιτητικής εκπροσώπησης και υποστηρίζουµε την αύξησή της στο 100% των µελών Δ.Ε.Π.
  • Είμαστε αντίθετοι σε κάθε αλλαγή ή ελαστικοποίηση της άρσης του Ασύλου. Το ακαδημαϊκό άσυλο ανήκει στο λαό και στους φοιτητές.

Έτσι στη σηµεριvή Γενική Συνέλευση προτείνουµε:

  • Τη λήξη της κατάληψης των σχολών του Ρεθύμνου και άνοιγμα του Πανεπιστηµίου από τη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.
  • Προτείνουμε τη κατάληψη της Νομαρχίας Ρεθύμνου την ημέρα της ψήφισης του άρθρου 16.
  • Το Θεσμικό κλείσιμο του Πανεπιστημίου την ημέρα που θα γίνεται στη βουλή η ψήφιση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και διοργάνωση εκδηλώσεων – συζητήσεων την ίδια μέρα γύρω απ’ το ζήτημα αυτό.
  • Να κινηθούμε για τη διασφάλιση της εξεταστικής περιόδου με ιδιαίτερη μέριμνα για τους επί πτυχίω φοιτητές στις μετέπειτα Γενικές Συνελεύσεις τμημάτων.
  • Συμμετοχή στα πανελλαδικά συλλαλητήρια (Σημείωση: Το πλαίσιο του πανελλαδικού συντονιστικού που στήριζει η κατάληψη καλεί σε πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Πέμπτη 22/2 για την οποία ήδη συγκεντρώνονται συμμετοχές)
Καλούμε όλους τους φοιτητές σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου, για συνέχιση του αγώνα με ανοιχτό πανεπιστήμιο ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της Κυβέρνησης, στηρίζοντας το αγωνιστικό πλαίσιο της Π.Α.Σ.Π. Ρεθύμνου.

Σημείωση: Στο πλαίσιο που διαβάστηκε προς ψήφιση η ΠΑΣΠ καλούσε σε νέα Γενική Συνέλευση την επόμενη Παρασκευή 23/2 ούτως ώστε να σταθμίσουμε τις μέχρι τότε εξελίξεις. Το πλαίσιο που μοιράστηκε έχει την παραπάνω διατύπωση, καλώντας στη Γενική Συνέλευση που ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη (!!??). Όταν μέλη της ΠΑΣΠ ερωτήθηκαν μετά τη συνέλευση για το ζήτημα, δεν υπήρξαν σαφείς απαντήσεις. Για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει ήδη διαδικασία συλλογής υπογραφών για νέα ΓΣ τη Δευτέρα 26/2.
Σημείωση 2: Το κείμενο αποτελεί πιστή αναπαραγωγή του κειμένου που μοιράστηκε, μαζί με τα όποια λάθη του...

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΣΔΕΠ ανακοίνωσε απεργία μέχρι την Πέμπτη 22/2 στην οποία θα συμμετέχουν κατά πάσα πιθανότητα και οι δικοί μας. Οπότε συνελεύσεις των τμημάτων δε μπορούν να γίνουν. Υπάρχουν βέβαια και κάποια τμήματα επίφοβα και σε αυτά θα πρέπει να δοθεί μάχη

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή οι επι πτυχίω κάποιων τμημάτων που θα δίνουν εξετάσεις θα τρέχουν παράλληλα και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας την Πέμπτη 22/2 ?

Και αν οι επι πτυχίω της Φιλολογίας ή του Παιδαγωγικού εξεταστούν αμέσως πότε θα προφτάσουν να έρθουν και να προετοιμαστούν?

Πόσο χρόνο δίνουν στους επι πτυχίω για να προετοιμαστούνε για τις εξετάσεις τους ?

Το καλοκαίρι απ ' ότι θυμάμαι έγινε γενική συνέλευση του τμήματος του Παιδαγωγικού και αμέσως την επομένη μέρα εξέταζαν ασχέτως αν απουσίαζαν αρκετοί φοιτητές που ήταν επι πτυχίω.

Ανώνυμος είπε...

Στα τμήματα τα επίφοβα τη μάχη ακριβώς θα πρέπει να δοθεί ?
Να σπάσουμε την γενική συνέλευση ?
Αυτό το κάναμε πέρσι στην γενική συνέλευση του Παιδαγωγικού και λίγο αργότερα οι καθηγητές μαζί με τους ‘αξιόπιστους’ αντιπροσωπους φοιτητές του τμήματος μαζέψουν υπογραφές και τα κάνανε μεταξύ τους πλακάκια. Εξηγήστε μου τώρα που θα επαναληφθεί το ίδιο τι προτείνετε να γίνει.......

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΣΔΕΠ ανακοίνωσε την απεργία αλλά όποιοι θέλουν απο τους καθηγητές θα συμμετέχουν. Το κατά πάσα πιθανότητα με το τι πραγματικά θα γίνει κανείς δεν το ξέρει. Επομένως συνελεύσεις των τμημάτων μπορούν να γίνουν και πιθανότατα να γίνουν απο τους περισσότερους καθηγητές του πανεπιστημίου μας. Τώρα όποιοι και να απουσιάζουν για οποιοδήποτε ηθικό λόγο τι σημασία θα έχει για τους υπόλοιπους ξεπουλημένους? Πάντα το κάθε τμήμα με τους φασίστες καθηγητές του κάνει του κεφαλιού του. Ασχετως με το τι είναι σωστό και δίκαιο.

Γεια σου ρε Ρέθυμνο ! Κοντά σου τα πάντα είδα . Γι αυτό και οι υπόλοιποι να ήσαστε έτοιμοι για τα πάντα. Μπόλικη μπόχα και αρκετή βρώμα ΠΟΥ ΑΜΟΛΥΣΕ Η ΠΑΣΠ

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που μας έφεραν σ' αυτή την κατάσταση, αυτοί δηλαδή που πρότειναν να σταματήσει η κατάληψη τη στιγμή που οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται σε όλη την Ελλάδα με την πανελλαδική διαδήλωση στις 22, αυτοι που πρότειναν να σταματήσει η κατάληψη χωρίς να έχουν κανένα σχεδιασμό για το τι θα γίνει με την εξεταστική. Γιαψ όποιον δεν κατάλαβε: η ΠΑΣΠ.
Όσο για το τι μάχη θα πρέπει να δοθεί στα "επίφοβα" τμήματα, το να πάνε 5 άνθρωποι να σπάσουν τη συνέλευση τμήματος, προφανώς δεν βοηθάει σε τίποτα. Πρέπει ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ των τμημάτων αυτών να πάνε μαζικά έξω από τις Γενικές Συνελεύσεις τμημάτων όποτε γίνουν αυτές και να διεκδικήσουν να γίνει η εξεταστική με τους δικούς τους όρους. Κι αν χρειαστεί, να μπουν και στη συνέλευση και να κάνουν κουβέντα με τους καθηγητές που ειδικά σ' αυτά τα τμήματα οι περισσότεροι είναι λίγο στον κόσμο τους. Ε, κι α δεν καταλαβαίνουν το αυτονόητο, οτι δηλαδή δεν μπορεί να γίνει εξεταστική με σοβαρούς όρους τώρα, τη στιγμή που πολλοί φοιτητές λείπουν, οι πιο πολλοί δεν έχουν πάρει βιβλία και το κυριώτερο, το εαρινό εξάμηνο θα πρεπε να χει ήδη αρχίσει, οπότε, αν κάνουμε εξεταστική τώρα και η εξεταστική και το επόμενο εξάμηνο θα είναι συμπιεσμένα και κουτσουρεμένα, ε, αν δεν τα καταλαβαίνουν όλα αυτά, τότε ίσως θα πρέπει να κάνουμε πιο δραστικά πράγματα (κατάληψη της γραμματείας του τμήματος ίσως;).
Μην περιμένετε από κανέναν εκπρόσωπο, εκλεγμένο ή όχι να σας λύσει το πρόβλημα. Αυτά τα πράγματα λύνονται μόνο με την κινητοποίηση όλων μας. Να διεκδικήσουμε να γίνει εξεταστική για όλους τον Ιούνιο μετά την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου. Είναι ο μόνος τρόπος να μην κάνουμε μια εξεταστική-αστραπή και να μη χαθουν βδομάδες από το επόμενο εξάμηνο και κινδυνέψουμε να το χάσουμε αν ξαναγίνουν κινητοποιήσεις.

Ανώνυμος είπε...

basika psaxno mia kopela apo tis politikes epistimes.to mono poy xero einai oti thn lene eliza einai sto 3 etos..kai isos einai sthn pks

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ το αν η ΠΑΣΠ κατάφερε να μας την κάνει δεν φταίει μόνο αυτή. ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. Χρειάζετε δύο για να χορέψεις τανκο!!! ΄
Ποιοι φταίνε
1) Εμείς που εμπιστευτήκαμε το συντονιστικό της κατάληψης και δεν μάθαμε απο το προηγούμενο καλοκαίρι πως αυτοί που συντονίζουν την ΚΑΤΑΛΗΨΗ είναι βολεμένοι
2 ) Εμείς που ανήκουμε στα επίφοβα τμήματα και δεν ανήκουμε στο συντονιστικό της κατάληψης. ΑΝ ΑΝΗΚΑΜΕ, τότε όταν διοργανώναμε τα προγράμματα ψυχαγωγίας Θα εξολοθρεύαμε τους κινδύνους και τα αντίποινα της ΠΑΣΠ
3 ) Εσείς.. ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ. Βολεμένοι που οι πλείστοι δεν ανήκετε σε ΕΠΙΦΟΒΑ τμηματα και δεν είστε επι πτυχίω
4 ) ΌΣΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΠΩΝ και εμπιστευτήκαμε το συντονιστικό. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΔΕΝ ΠΑΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΌ για τους κινδύνους που θα έρχονταν στην πορεία. Βλέπετε το ήξεραν . Βολεύτηκαν. Γιατι ? Γιατι η εξεταστική γι αυτούς θα μεταφερόταν τον Ιούνη. ΑΡΑ ??? Γιατί να ενημερώσουν τα επίφοβα τμήματα ??? Παιρνούσαν μια χαρά πάνω στο Πανεπιστήμιο. Και να τέλειωνε η κατάληψη τους βόλευε. Θα άρχιζε το εξάμηνο και κάπου μέσα στα μέσα ή στα τέλη του εξαμήνου θΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Τα άτομα που συντονίζουν την ΚΑΤΑΛΗΨΗ και τους αγώνες ΕΙΝΑΙ ΒΙΤΡΙΝΑ. ΤΕΛΟΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει οι ιδιοι οι φοιτητές των τμημάτων αυτών να πάνε μαζικά έξω απο τις Γενικές Συνελεύσεις των τμημάτων και να διεκδικήσουν να γίνει η εξεταστική με τους δικούς τους όρους ?????? Κι αν χρειαστεί, να μπουν και στη συνέλευση και να κάνουν κουβέντα με τους καθηγητές που ειδικά σ' αυτά τα τμήματα οι περισσότεροι είναι λίγο στον κόσμο τους???????

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΑΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ .

ΜΑΓΚΙΕΣ. ΠΑΕΙ!!!! ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΟ. ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ. ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Η ΠΑΣΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ( ΕΦΟΣΩΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΤΟΥΣ) , ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΣΑΚ ΤΣΑΚ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ.

ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ???
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΦΤΑΣΟΥ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΑΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ??
ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ??? Η ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ???

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ.

ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ? ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ??? Η ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ?
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ???? ΜΕΤΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΘΑ ΠΡΟΦΤΑΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ???

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΎΜΕ.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ‘ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ’

Ανώνυμος είπε...

Kατ'αρχήν στο συντονιστικό, συνάδελφε, δεν ανήκουν κάποιοι και κάποιοι άλλοι όχι. Ανήκει ΟΛΟΙ, όποιος θέλει. Οπότε το ότι προφανώς δε συμμετείχες είναι επιλογή σου. Τουτ' έστιν θα μπορούσες να είσαι μέσα και να το παλεύεις. Και αν ήσουν στα συντονιστικά, θα ήξερες ότι προφανώς και υπάρχουν άτομα από 'επίφοβα' τμήματα (βλ. Παιδαγωγικό) και άτομα επί πτυχίω που θα είχαν τελειώσει αυτό το εξάμηνο...
Αν είσαι σε τμήμα 'επίφοβο' ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Για να διεκδικήσεις και όχι να κατηγορείς μετά. ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ego pantos katalipsi den xanafsifizo

Ανώνυμος είπε...

<....Αν είσαι σε τμήμα 'επίφοβο' ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Για να διεκδικήσεις και όχι να κατηγορείς μετά. ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ...........>

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ .ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ. ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΚΟΥΠΕΣ, ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΣΑΣ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ.

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ !!!!!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ.

ΓΚΡΕΜΟΣ = συντονιστικο της καταληψης
ΡΕΜΑ = ΠΑΣΠ

Γεια σου ρε Ρεθυμνο με τα αστερια σου!!!

Ανώνυμος είπε...

εγώ έχω πάρει πτυχίο, αλλά απ' οτι ξέρω για να γίνουν συνελεύσεις τμημάτων χρειάζεται τουλάχιστον 3 μέρες προετοιμασίας. Οπότε είναι μάλλον απίθανο να γίνουν την Τρίτη με το που ανοίξει το Πανεπιστήμιο. άρα κοιτάξτε να ηρεμήσετε όλοι και να δείτε πως μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε όταν γίνουν.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ?

Ανώνυμος είπε...

Η καλύτερη μεθοδος αντιμετώπισης... ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ site AYTO

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΑΠΑΚΙΑ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ( ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ + ΠΑΣΠ = LOVE FOR EVER AND EVER )
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ Η ΠΑΣΠ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ


ΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΣΠ
http://farm1.static.flickr.com/91/362841934_a20fa70602_o.jpg

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

ΑΘΗΝΑ Δευτέρα 23 Οκτωβρίου
2007

Προς Γραμματείς πόλεων Σπουδαζουσας Νεοιλαιας ΠΑΣΟΚ
Μελη των Γραφειων Πολεως της ΠΑΣΠ Οργανωτές και
ομιλητές φοιτητικών συνελεύσεων

Συντροφοι και Συντροφισσες

Εν οψη των ερχομενων φοιτητικων συνελευσεων που προκειται να πραγματοποιηθουν στις σχολες σας για τις ενδεχομενες καταληψεις σχετικα με το νομο- πλαισιο πρεπει να ειστε ιδιαιτερα προσεκτικοι με συγκεκριμενα θεματα καθως και στην τακτικη που θα ακολουθησετε

Αρχικα θα πρεπει να συνηδειτοποιήσετε την μεγαλη ευκαιρια που δημιουργείται για την πραγματοποίηση μιας επιτυχημενης αντιπολιτευσης και τη δημιουργια προβληματων στην κυβερνητικη πολιτικη. Η Γιαννακου οντος δυσκαμπτη ολο αυτο το διαστημα θα αδυνατει και παλι να αντιμετωπισει τους φοιτητες και να επιτυχει επιλυση της κρισης. Παράλλληλά η φοιτητικη κοινοτητα όταν καταδικαζει την πολιτικη της κυβερνησης της Ν.Δ. καταδικαζει έμμεσα και τις προτασεις της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ , γεγονός που λειτουργεί ιδιαίτερα υπέρ της ΠΑΣΠ κυρίως στα ιδρύματα που η ΠΑΣΠ ανέρχεται 2η δυναμη.

Πρέπει να προσέξετε κυρίως τα ζητήματα τακτικής και τη μέθοδο που θα ακολουθήσετε ανάλογα με τα ιδρύματα που σπουδάζετε. Αρχικά στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα λόγω του γεγονότος ότι η ΔΑΠ ανέρχεται πρώτη παράταξη και είναι δύσκολο να κερδίσετε οποιαδήποτε ψηφοφορία συνεργάζεστε με τους αριστερούς με πλαίσιο κατάληψης αορίστου. Ανεξάρτητα βέβαια με οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης που θα επιλέξει κάποια σχολή δεν σταματάτε να τονίζετε τη διαφωνία σας με τον νόμο και οτι επιθυμείται την απόσυρση του προσχεδιου , τονίζοντας σημεία που προκαλούν συγχυση στους φοιτητες οπως οι αιώνιοι φοιτητές , το άστυλο κτλ.και που εύκολα μπορεί να πειστούν .Σε σημεία που σύντροφοι της ΠΑΣΠ ή της Ν. ΠΑΣΟΚ έχουν τοποθετηθεί υπέρ του νόμου παραβλέπετε να τα σχολιάσετε και κατα το δυνατόν τα αρνείστε.

Σε σχολές και τμήματα που η ΠΑΣΠ ανέρχεται η πρώτη παράταξη η τακτική που πρέπει να ακολουθήσει σαφώς και πρέπει να διαφέρει. Ποτέ παράταξη που βγαίνει πρωτή και εκπροσωπεί μεγάλο μέρος του φοιτητικού πληθυσμού δεν έχει κρατήσει το εκλογικό της σώμα και μετά απο ψήφιση υπέρ της κατάληψης. Αυτό σημαίνει οτι η προπαρασκευαστική δουλειά που πρέπει να κάνετε έτσι ώστε να προετοιμαστούν όλα σας τα μέλη και να πειστούν για την τακτική που θα ακολουθήσετε θα είναι πολύ καλή και εντατική. Προσέξετε μην υπάρχουν διαρροές ή και εσωτερικές αντιπολιτεύσεις που με ευκαιρία την διαφωνία στις μορφές κινητοποίησης δημιουργήσουν εσωτερικούς πόλους. ΠΡΟΣΟΧΗ σε περιπτωση που χασετε τη ψηφοφορία στη συνελευση ή που θα πραγματοποιηθεί με την κατάληψη έτσι ώστε να μην μονοπωλήσουν οι αριστεροί στα Πανεπιστήμια και όλη τη διάρκεια της κατάληψης και χαθεί η επαφή με τους πρωτοετείς φοιτητές.

Επίσης θα πρέπει να δώσετε βαρύτητα στο γεγονός ότι στις περισσότερες σχολες πρόκειται η συνέλευση αυτή να είναι και η πρώτη του νέου ακαδημαικού έτους. Αυτό σημαίνει ότι οι πρωτοετείς φοιτητές που θα συμμετέχουν θα είναι πολλοί σε αριθμό και καινούργοι ψηφοφόροι.
Πρέπει να δώσετε σε αυτούς μεγάλη βαρύτητα για την αποτελεσματικότερη ζύμωση τους και την ενσωμάτωση τους στη ΠΑΣΠ. Πιθανή κακή εντύπωση της ΠΑΣΠ στις συνελεύσεις αυτές θα οδηγήσει σε άλλες παρατάξεις και πολύ πιθανόν στη ΔΑΠ αφού είναι η μόνη παράταξη που αντιτίθεται στις καταλήψεις. Κατα τη διάρκεια της συνέλευσης φροντίστε εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ να βρίσκονται σε όλη την έκταση του αμφιθέατρου που θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση και να κάθονται ανάμεσα σε πρωτοετείς έτσι ώστε να τους επηρεάζουν καταλυτικά τις στιγμές που είναι απαραίτητο αλλά να καθοδηγούν ανάλογα τη σκέψη τους.

Υ.Γ. Το κείμενο αυτό με τισ συνοπτικές οδηγίες για τις συγκεκριμένες συνελεύσεις , μαζί με τα εσωτερικά έγγραφα που αναφέρουν αναλυτικά τις προτάσεις της νεολαίας Πασοκ στα ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να έχουν αυστηρά εσωτερική χρήση και να μελετηθούν απο όλα τα γραφεία πόλης – ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ.


Συντονιστικό Σπουδάζουσας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ΑΕΙ
Συμμετέχοντες ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ
ΠΑΣΠ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΠΑΣΠ ΕΜΠ
ΠΑΣΠ ΠΑΤΡΑΣ
ΠΑΣΠ ΚΟΜΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΣΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

http://farm1.static.flickr.com/120/362841939_3a84885019_o.jpg


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

αν η ΔΑΠ είναι πρώτη δύναμη στη σχολή, τότε στηρίζουμε τις καταλήψεις επ αόριστο. ΑΝ η ΠΑΣΠ είναι πρώτη δύναμη, τότε κάνουμε μία τυπική κατάληψη 2-3 μέρες, για να μη μας την πουν ότι δεν κάνουμε και καταλήψεις, και μετά το λήγουμε!

THIS IS ΠΑΣΠ

Ανώνυμος είπε...

Εσωτερικές Οδηγίες ΠΑΣΠ περί ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΩΛΛΕΤΗ 25-27
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 106 77 ΑΘΗΝΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Τηλ. 3648206 – 3648208
ΠΑΡΑΤΑΞΗ Fax. 3648207


OΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

 Σε μερικές σχολές γίνεται σε άλλες όχι
 Εμείς δεν το επιδιώκουμε
 Φροντίζουμε ανάλογα με το κλίμα που επικρατεί στη σχολή να στρέφουμε το ενδιαφέρον σε ζητήματα που αφορούν τη σχολή ή την ανοργανωσιά του Συλλόγου που ευθύνονται οι άλλοι καθώς με τη στάση τους υποβαθμίζουν το κύρος των οργάνων
 Στα ψηφίσματα επιδιώκουμε συμμαχίες με σκοπό είτε να κερδίσουμε ή παντως να μήν χάσουμε μόνοι μας
 Αποφεύγουμε ( όπου δεν είναι επαρκής η συνδικαλιστική ουσία ) να μπαίνουμε σε συζητήσεις για Μάαστριχ κλπ

2. Εφορευτικές Επιτροπές
 Συνήθως καταστατικά των Συλλόγων δεν υπάρχουν, ή υπάρχουν αλλά κανείς δεν τα έχει
 Εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σε κάθε κάλπη να υπάρχει εκπρόσωπος απο κάθε παράταξη και πάντως σε κάθε περίπτωση εκρπόσωπος της Π.Α.Σ.Π

Αν προβλέπεται κεντρική εφορευτική τότε :
α ) Αν οι συσχετισμοί στη σχολη είναι δυσμενείς ζητούμε η εφορευτική να απαρτίζεται απο 1 εκπρόσωπο απο κάθε παράταξη.
β ) Αν είναι ευμενείς τότε αναλόγως όπως στο Δ..Σ.
 Αν επιχειρήσουν νοθεία ή όποια άλλη παρατυπία και η εφορευτική ή κεντρική δεν συνηγορίσουν υπέρ της Π.Α.Σ.Π τότε σταματάμε τις εκλογές και ενημερώνουμε ΑΜΕΣΑ το γραφείο Σπουδάζουσας
 Ποτέ δεν αφήνουμε την κάλπη μόνη της
 Ελέγχουμε πάντα την σφαγίδα στο τρίπτυχο ( κίνδυνος πλαστού τρίπτυχου )
 Απαγορεύουμε να ψηφίσει:
1) Αξιωματικός των Ένοπλων Δυνάμεων
2) Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστική
3) Υπάλληλος ΕΥΠ
Συχνά η ΔΑΠ τους φέρνει να ψηφίσουν με ταυτότητες ή ΠΑΣΟ ( Απαιτούμε τρίπτυχο )
Συνήθως αυτές οι κατηγορίες φοιτούν μετά απο κατατακτήριες . οπότε στο τρίπτυχο αναγράφεται ( συνήθως ) ως εξάμηνο εγγραφής το Γ’ ( 2ο έτος ) .
 Αν γίνει φασαρία απειλούμε οτι θα ενημερώσουμε την προιστάμενη αρχή του στρατιωτικού!!!

4 ) Πρακτικό Αποτελεσμάτων
 Φροντίζουμε το πρακτικό των Εκλογών να συνταχθεί με βάση το παράδειγμα που θα λάβετε
Στο πρακτικό θα πρέπει να καταγραφούν
α ) Όλες οι φήφοι ( ΛΕΥΚΑ , ΑΚΥΡΑ κλπ )
β ) Όλες οι ενστάσεις μας
 Το πρακτικό ( το πρωτότυπο με τη σφαγίδα ) φροντίζουμε να το παίρνουμε εμείς , ασχέτως αποτελεσμάτος ( Θετικού ή Αρνητικού )
 Ενημερώνουμε άμεσα και αναλυτικά τη νεολαία ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα της σχολής μας

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ blog

Γιώργος Μαργαρίτης “Δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί στα Ιωάννινα συνεχίζονται οι καταλήψεις με τους φοιτητές να τρέχουν στις πορείες και τα συλλαλητήρια ?

- Απλά γιατί ΞΥΠΝΗΣΑΝ και ΜΥΡΙΣΑΝ την μποχα της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ.

Στο πανεπιστήμιο μας βίσκεται αρκετή βρώμα.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΤΡΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΠ = http://www.fak-uoi.gr/forum/index.php?topic=76.0

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


«ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ

Ημέρα Εκλογών 28 Απριλίου 1999

Μόνο για συνδικαλιστική χρήση

Α. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1. Καθαρογράφουμε τους οριστικούς καταλόγους με ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και κινητοποιητή, όπως διαμορφώθηκε κατά την τελική κινητοποίηση.

2. Διαχωρίζουμε τον κατάλογό μας ανά έτος ή τμήμα και τον αναθέτουμε σε ξεχωριστό άτομο για κάθε κάλπη. Αυτός θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της καταλογογράφησης σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

3. Κατά την κατανομή των χώρων σε σχολές με πολλές κάλπες, φροντίζουμε σε συνεννόηση με κάποιες άλλες παρατάξεις οι αίθουσες ψηφοφορίας να απέχουν μεταξύ τους, ώστε να δυσκολεύονται μικρές παρατάξεις να στελεχώνουν πολλά τραπεζάκια.

Β. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

1. Με το άνοιγμα της κάλπης, ο υπεύθυνος καταλόγου εγκαθίσταται στην αίθουσα που θα πρέπει να έχουμε φροντίσει να εξασφαλίσουμε κοντά στην αίθουσα ψηφοφορίας.

2. Ανά μία ώρα ο εκπρόσωπός μας στην εφορευτική επικοινωνεί διακριτικά με την αίθουσα καταλόγων ώστε να διαγράφονται από τον κατάλογο πόσοι ήρθαν να ψηφίσουν.

3. Γύρω στις 12.00 υπολογίζουμε πόσοι έχουν ψηφίσει ΔΑΠ ως εκείνη την ώρα. Για όσους δεν έχουν έρθει αρχίζουν τηλεφωνήματα από τους κινητοποιητές που έχουν χρεωθεί αυτούς τους ψηφοφόρους. Παράλληλα, πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίζεται η διαδικασία διαγραφής από τον κατάλογο όσων έρχονται.

4. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται γύρω στις 15.00, οπότε και κάνουμε πάλι τηλέφωνα, λέγοντας πλέον ότι η λήξη της ψηφοφορίας είναι μία ώρα πριν από την πραγματική, ώστε να έρθουν τελικά και όσοι αδιαφορούν. ΠΡΟΣΟΧΗ, με τις διαδικασίες αυτές σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ασχολούνται οι εκπρόσωποί μας στις εφορευτικές επιτροπές. Εκεί πρέπει να φροντίσουμε να βρίσκονται στελέχη από μεγάλα έτη που και πιο έμπειρα είναι και που δεν έχουν πια πολύ κόσμο να κινητοποιήσουν.

5. Οι συνδικαλιστές από τα ενεργά έτη πρέπει να βρίσκονται έξω από τις αίθουσες ώστε να μιλούν με κόσμο.

6. Δεν ψηφίζουμε ποτέ μόνοι μας και πρωί, αλλά μαζί με παρέες αμφιταλαντευομένων.

7. Δεν δημιουργούμε ένταση χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Επεισόδια έξω από τις αίθουσες διακόπτουν τη ροή των ψηφοφόρων και σίγουρα εφόσον τα δημιουργούμε εμείς αποθαρρύνουν κάποιον κόσμο να μας ψηφίσει.

8. Για σοβαρά ζητήματα που δεν μπορούμε μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε επιτόπου, διακόπτουμε την ψηφοφορία και επικοινωνούμε με τα κεντρικά.

9. Πρέπει να έχουμε συνεννοηθεί με τη γραμματεία της σχολής να παραμείνει όσο το δυνατό περισσότερες ώρες ανοιχτή, ώστε να εξασφαλίζουμε βεβαιώσεις για δικούς μας ψηφοφόρους που δεν έχουν μαζί τους τρίπτυχο ή ταυτότητα (καλό είναι στην εξυπηρέτηση τέτοιων περιπτώσεων να βοηθά συνδικαλιστής της ΔΑΠ).

10.Ελέγχουμε σχολαστικά τα στοιχεία όσων δεν ψηφίζουν ΔΑΠ, για να αποφευχθούν διπλοψηφίες και πλαστοπροσωπίες από άλλες παρατάξεις.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ

*Εκλογικοί κατάλογοι: να εξετάζουμε προσεκτικά τις διαγραφές των ψηφισάντων, τόσο στον κατάλογο έτους, όσο και στο τετράδιο. Τυχόν διαφορά μεταξύ τους ίσως δημιουργήσει προβλήματα κατά την καταμέτρηση.

*Ψηφοδέλτια: να δίνονται οπωσδήποτε ψηφοδέλτια της ΔΑΠ σε όλους τους ψηφοφόρους. Προσοχή πρέπει να επιδείξουμε σε τυχόν εσκεμμένη ακύρωση (σκισμένα ψηφοδέλτια, μελάνι, στίγματα κ.λπ.) δικών μας ψηφοδελτίων από τους εκπροσώπους άλλων παρατάξεων.

*Φάκελοι: με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να βγουν φάκελοι που χρησιμοποιούνται στην ψηφοφορία έξω από την αίθουσα.

*Σφραγίδες: εφόσον έχουμε αναλάβει να τις τυπώσουμε, πρέπει να κόψουμε ένα κομμάτι τους.

*Μονογραφή: επιδιώκουμε πάνω από την κάλπη να βρίσκεται εκπρόσωπος της ΔΑΠ που θα μονογράφει τους φακέλους. Αν αυτό δεν γίνει, ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ πρέπει να αναλάβει το σφράγισμα των φακέλων. Επίσης -εφόσον είναι εφικτό και δεν γίνεται αντιληπτό από τις άλλες παρατάξεις- καλό είναι να αποφεύγουμε 'διακριτικά' την μονογραφή φακέλων που σίγουρα περιέχουν ψηφοδέλτιο άλλης παράταξης, ώστε αν είναι δυνατό, να ακυρωθούν στην καταμέτρηση.

*Κάλπες: συνδικαλιστής της ΔΑΠ πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται στο σφράγισμα της κάλπης κατά την έναρξη της διαδικασίας. Ελέγχει το περιεχόμενο και πρέπει να κοιτάξει και τα τοιχώματα, για ν' αποφευχθεί τυχόν νοθεία.

*Οσοι εκπρόσωποί μας μετέχουν στις εφορευτικές επιτροπές δεν χρειάζεται να ξενυχτούν κατά την περιφρούρηση χωρίς λόγο. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι. Στη διάρκεια της διαδικασίας δεν φεύγουν καθόλου.

*Αίθουσα ψηφοφορίας: μέσα σ' αυτήν πρέπει να βρίσκονται ΜΟΝΟ όσοι εκπρόσωποι και παρατηρητές προβλέπονται στον εκλογικό κανονισμό. Να τηρούμε αυστηρά αυτό το σημείο. Φαινόμενα συγκέντρωσης συνδικαλιστών κυρίως των ΕΑΑΚ και της ΠΚΣ μέσα στην αίθουσα που γίνεται η ψηφοφορία πρέπει με κάθε τρόπο να αποφεύγονται.

*Καταμέτρηση: καλό είναι να την αναλάβει εκπρόσωπός μας, ώστε να μην σκίζονται ψηφοδέλτια κατά το άνοιγμα του φακέλου. Εννοείται ότι μπορούμε με τρόπο διακριτικό να κάνουμε κάτι τέτοιο στα ψηφοδέλτια των άλλων παρατάξεων (κυρίως της ΠΑΣΠ).

*Σε περίπτωση διακοπής της διαδικασίας (διακοπή ρεύματος, επεισόδια κ.λπ.) πρέπει οπωσδήποτε η ΔΑΠ να προφυλάξει την κάλπη, τους καταλόγους και την σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής. Αν δεν γίνουν αυτά, σχεδόν βέβαια θα γίνει νοθεία.

*Οταν εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα, ζητάμε από την Ε.Ε. να μας υπογράψει και σφραγίσει το πρακτικό της ψηφοφορίας σε δύο αντίτυπα. Από αυτά το ένα πρέπει να φτάσει στα κεντρικά και το άλλο στην ΕΦΕΕ, όπου παραδίδεται στον εκπρόσωπο της ΔΑΠ.

Γ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ο οριστικός κατάλογος της ψηφοφορίας με αυτούς που ήρθαν και ψήφισαν ΔΑΠ παραδίδεται στον Υπεύθυνο Σχολής. Συνήθως ξεχνάμε κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να χάνουμε τους καταλόγους. Πρέπει να σκεφτούμε ότι εκλογές θα υπάρξουν και του χρόνου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: η διαρροή του καταλόγου σε άσχετους, συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα (καταγγελίες, ξύλο κ.λπ.).

ΣΤΟΧΟΣ: ΚΑΜΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ»




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/05/2004

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ!!!

ΠΛΑΙΣΙΟ Π.Α.Σ.Π. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε που αφιέρωσες το κείμενο-οδηγία της ΠΑΣΠ στα αθώα παιδάκια της Γενικής Συνέλευσης, απλά ήθελα να σου πω πως το συγκεκριμένο κείμενο έχει διαβαστεί σε γενική συνέλευση, στην οποία προφανώς δεν ήσουν. Και επειδή αν δεν κάνω λάθος ήταν πριν 3 βδομάδες, φαίνεται πως εγκατέλειψες νωρίς το Ρέθυμνο

Ανώνυμος είπε...

paidia akouste kala to panepistimio prepei na kleisei tin alli paraskeui.

thelete????????????

Ανώνυμος είπε...

“…βρίσκοντας την άκρη δίχως τη βοήθεια κανενός
είναι ένας εναντίων όλων κι όλων εναντίων ενός
μα τόσα χρόνια δεν καταφέρανε να αλλάξουν τα μυαλά μου
δεξιοί κι αριστεροί τώρα χαθείτε από μπροστά μου…”

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου ρε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΤΑ Γ***Σ ΟΛΑ!

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ, ΠΑΣΠ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΔΕΞΙΟΙ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ, Ε?

ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΒΡΕ ΑΛΗΤΗ ΣΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ?

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕΣ?

ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΑΘΕΤΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΝΩ ΕΣΥ ΑΡΑΖΕΙΣ?

ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΑΡΑΝΕ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ, ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΑΧΡΗΣΤΕ συνάδελφε

(η συμπεριφορά αναπαράγει συμπεριφορά )

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ.

Αποκαλείς αλήτη εμένα που δεν ήμουν στην γενική συνέλευση για να παρακολουθώ τα καραγκιοζλήκια και τις μαλακίες που πουλάγατε στους συνάδελφους ΜΟΥ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ( και φυσικά στους τόσους άλλους αλήτες συμφοιτητές μου στο τέλος όπως και εγώ δεν άντεξαν την κοροιδία της γενικής συνελεύσεως και στο τέλος έφυγαν ) ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΣΑΣ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΜΟΝΑ ΣΑΣ ΝΑ ΒΑΡΑΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ παίζοντας τα παιχνιδάκια σας και κάνοντας αυτά που τόσα χρόνια κάνετε ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΒΑΡΑΩ ΣΤΡΙΒΟΝΤΑΣ ΧΑΣΙΣΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΕΧΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ .
Δηλαδή συνάδελφοι φοιτητές μου όταν ακούτε τον συνάδελφο συμφοιτητή σας να με αποκαλεί αλήτη και να λέει.... ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ......... εννοεί παρτάκια , χασισάκι , συναυλίες.......... ΞΕΡΕΙ ΗΔΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.
Και το δηλώνει κιόλας ..... ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΑΡΑΝΕ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ( δηλαδή αυτός με τόσους άλλους )

Βεβαίως και στο συντονιστικό υπήρχαν οι αλήτες (ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΣΑ Σ' ΑΥΤΟΎΣ ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΎΣΑΝ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ( που διαβάσετε κιόλας στην γενική συνέλευση!!!! )
Τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης δείχνουν ποιοι ακριβως είναι οι πουλημένοι και οι αλήτες και όχι οι φοιτητές που εγκαταλείπουν λόγω της δικής σας κατάντιας

- ................Αρχικά στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα λόγω του γεγονότος ότι η ΔΑΠ ανέρχεται πρώτη παράταξη και είναι δύσκολο να κερδίσετε οποιαδήποτε ψηφοφορία συνεργάζεστε με τους αριστερούς με πλαίσιο κατάληψης αορίστου. Ανεξάρτητα βέβαια με οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης που θα επιλέξει κάποια σχολή δεν σταματάτε να τονίζετε τη διαφωνία σας με τον νόμο..........

- ...... Κατα τη διάρκεια της συνέλευσης φροντίστε εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ να βρίσκονται σε όλη την έκταση του αμφιθέατρου που θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση και να κάθονται ανάμεσα σε πρωτοετείς έτσι ώστε να τους επηρεάζουν καταλυτικά τις στιγμές που είναι απαραίτητο αλλά να καθοδηγούν ανάλογα τη σκέψη τους.


Τέλος θέλω να σου δηλώσω με όλο το σέβας και την εκτίμηση που τρέφω στον εαυτό μου και σε τόσους άλλους συνάδελφους μου πως με το να ψηφίζω κατάληψη δεν σημαίνει πως αναθέτω σε άχρηστους πουλημένους σαν εσένα να ελέγχουν το πανεπιστήμιο και σίγουρα όχι να μου καθοδηγούν την σκέψη και να με αποκαλούν και αλήτη.

Ανώνυμος είπε...

kalispera tha ithela na rotiso kapoion poy na gnorizei pos ginetai i pasp na theorei proti noki yin apoxorisi toy pasok apo ti psifisi toy nomoy,dil.an den einai 180 oi psifoi den psifizetai?poly fobamai pos me tis teleytaies ekselikseis i adynamia mas[mi synexisi tis katalipsis]dynamonei tin ypersxisi toy nomoy.tora eprepe na exoyme katalipsi,na sfiksoyme ton kloio gyro apo tin kybernisi..alitheia pisteyei kaneis pos tha ksanakleisei to panepistimio?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε

Χαίρομαι ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΜΑΙ να βλέπω συμφοιτητές μου να θέτουν τέτοια ερωτήματα. Βεβαίως και η αδυναμία μας για συνέχιση της κατάληψης έχει ήδη δυναμώσει την υπερισχυση του νόμου. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Σεβαστέ φίλε μου ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΉΤΑΝ ΗΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ( ΠΑΣΠ ) ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ για την κατάντια των φοιτητών του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΣΠ μαζι με κάτι ξεπουλημένους που βολεύτηκαν για να αραζουν στο Πανεπιστήμιο και να λένε πως κανουν κατάληψη. ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΦΥΣΙΚΑ και Θα δικαιολογηθούν πως κατά τη διάρκεια μίας απο της γενικής συνέλευσης διάβασαν το κείμενο που παράθεσα απο το blog του Γιώργου Μαργαρίτηhttp://farm1.static.flickr.com/120/362841939_3a84885019
<........Πρέπει να προσέξετε κυρίως τα ζητήματα τακτικής και τη μέθοδο που θα ακολουθήσετε ανάλογα με τα ιδρύματα που σπουδάζετε. Αρχικά στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα λόγω του γεγονότος ότι η ΔΑΠ ανέρχεται πρώτη παράταξη και είναι δύσκολο να κερδίσετε οποιαδήποτε ψηφοφορία συνεργάζεστε με τους αριστερούς με πλαίσιο κατάληψης αορίστου. Ανεξάρτητα βέβαια με οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης που θα επιλέξει κάποια σχολή δεν σταματάτε να τονίζετε τη διαφωνία σας με τον νόμο και οτι επιθυμείται την απόσυρση του προσχεδιου , τονίζοντας σημεία που προκαλούν συγχυση στους φοιτητες οπως οι αιώνιοι φοιτητές , το άστυλο κτλ.και που εύκολα μπορεί να πειστούν .Σε σημεία που σύντροφοι της ΠΑΣΠ ή της Ν. ΠΑΣΟΚ έχουν τοποθετηθεί υπέρ του νόμου παραβλέπετε να τα σχολιάσετε και κατα το δυνατόν τα αρνείστε..........ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ !!.....>

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ( ΑΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΩΝ ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΞΥΠΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΚΛΠ.....ΠΕΡΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ...

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΣΗ ΒΡΩΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΑΣ.


ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΒΙΤΡΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

η ΠΑΣΠ δεν συμμετείχε στο συντονιστικό

Ανώνυμος είπε...

S auti ti Bouli psifizoun poia arthra prepei na anathewrithoun kai stin epomeni (diladi meta tis ekloges) ti akrivws tha allaxei sto kathe arthro, poio tha einai diladi to kainourio periehomeno tou.
An twra s auti ti Bouli 180 bouleutes psifizan oti to 16 prepei na anathewrithei, tote stin epomeni tha xreiazontan mono 150 psifoi gia na perasei to ti tha leei.Diladi h kubernisi pou panta exei 150 bouleutes tha mporouse na allaxei oti thelei moni ths.
Twra omws pou efyge to PASOK apo th psifoforia, tha psifisoun mono 150 oti prepei to arhtro na anathewrhthei. S auth tin periptwsh, sthn epomeni Bouli tha xreiazetai 180 psifous gia na perasei to ti akribws tha leeei to arthro. Tha einai diladi pio duskolo kai tha prepei na sumfwnhsoun ta 2 megala kommata.
Auto bebaia den shmainei pws eprepe na stamathsei h katalipsi alla oi paspites ekanan pali ta dika tous. Euthxws sta upoloipa Panepistimia oi katalipseis sunehizontai. Oso gia auto pou rwtas, an diladi tha xanakleisei to panepistimio, den to xerw. Oi aristeroi ta to proteinoun ap oti mathainw, alla den xerw an tha kerdisoun kiolas.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΟΥ

ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ Η ΠΑΣΠ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΠΙΤΕΣ ήταν μέσα στο συντονιστικό της κατάληψης .

ΑΠΛΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΣΠ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

ΑΘΗΝΑ Δευτέρα 23 Οκτωβρίου
2007

Προς Γραμματείς πόλεων Σπουδαζουσας Νεοιλαιας ΠΑΣΟΚ
Μελη των Γραφειων Πολεως της ΠΑΣΠ Οργανωτές και
ομιλητές φοιτητικών συνελεύσεων

Συντροφοι και Συντροφισσες

Εν οψη των ερχομενων φοιτητικων συνελευσεων που προκειται να πραγματοποιηθουν στις σχολες σας για τις ενδεχομενες καταληψεις σχετικα με το νομο- πλαισιο πρεπει να ειστε ιδιαιτερα προσεκτικοι με συγκεκριμενα θεματα καθως και στην τακτικη που θα ακολουθησετε

Αρχικα θα πρεπει να συνηδειτοποιήσετε την μεγαλη ευκαιρια που δημιουργείται.....

....Πρέπει να προσέξετε κυρίως τα ζητήματα τακτικής και τη μέθοδο που θα ακολουθήσετε ανάλογα με τα ιδρύματα που σπουδάζετε. Αρχικά στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα λόγω του γεγονότος ότι η ΔΑΠ ανέρχεται πρώτη παράταξη και είναι δύσκολο να κερδίσετε οποιαδήποτε ψηφοφορία ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΜΕ ΠΛΑΙΣΙΟ . Ανεξάρτητα βέβαια με οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης που θα επιλέξει κάποια σχολή δεν σταματάτε να τονίζετε τη διαφωνία σας με τον νόμο και οτι επιθυμείται την απόσυρση του προσχεδιου , ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΣΗΜΕΙΟΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ οπως οι αιώνιοι φοιτητές , το άστυλο κτλ.και που εύκολα μπορεί να πειστούν .Σε σημεία που σύντροφοι της ΠΑΣΠ ή της Ν. ΠΑΣΟΚ έχουν τοποθετηθεί υπέρ του νόμου παραβλέπετε να τα σχολιάσετε και κατα το δυνατόν τα αρνείστε.

Σε σχολές και τμήματα που η ΠΑΣΠ ανέρχεται η πρώτη παράταξη η τακτική που πρέπει να ακολουθήσει σαφώς και πρέπει να διαφέρει............ Αυτό σημαίνει οτι η προπαρασκευαστική δουλειά που πρέπει να κάνετε έτσι ώστε να προετοιμαστούν όλα σας τα μέλη και να πειστούν για την τακτική που θα ακολουθήσετε θα είναι πολύ καλή και εντατική. Προσέξετε μην υπάρχουν διαρροές ή και εσωτερικές αντιπολιτεύσεις που με ευκαιρία την διαφωνία στις μορφές κινητοποίησης δημιουργήσουν εσωτερικούς πόλους. ΠΡΟΣΟΧΗ σε περιπτωση που χασετε τη ψηφοφορία στη συνελευση ή που θα πραγματοποιηθεί με την κατάληψη έτσι ώστε να μην μονοπωλήσουν οι αριστεροί στα Πανεπιστήμια και όλη τη διάρκεια της κατάληψης και χαθεί η επαφή με τους πρωτοετείς φοιτητές.

Επίσης θα πρέπει να δώσετε βαρύτητα στο γεγονός ότι στις περισσότερες σχολες πρόκειται η συνέλευση αυτή να είναι και η πρώτη του νέου ακαδημαικού έτους. Αυτό σημαίνει ότι οι πρωτοετείς φοιτητές που θα συμμετέχουν θα είναι πολλοί σε αριθμό και καινούργοι ψηφοφόροι.
Πρέπει να δώσετε σε αυτούς μεγάλη βαρύτητα για την αποτελεσματικότερη ζύμωση τους και την ενσωμάτωση τους στη ΠΑΣΠ.
.......φροντίστε εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ να βρίσκονται σε όλη την έκταση του αμφιθέατρου που θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση και ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΝΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ....!!!!!

Υ.Γ. Το κείμενο αυτό με τισ συνοπτικές οδηγίες για τις συγκεκριμένες συνελεύσεις , μαζί με τα εσωτερικά έγγραφα που αναφέρουν αναλυτικά τις προτάσεις της νεολαίας Πασοκ στα ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να έχουν αυστηρά εσωτερική χρήση και να μελετηθούν απο όλα τα γραφεία πόλης – ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ.


Συντονιστικό Σπουδάζουσας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ΑΕΙ
Συμμετέχοντες ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ
ΠΑΣΠ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΠΑΣΠ ΕΜΠ
ΠΑΣΠ ΠΑΤΡΑΣ
ΠΑΣΠ ΚΟΜΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΣΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

http://farm1.static.flickr.com/120/362841939_3a84885019

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ
ΠΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΑΠ

http://gmargari.wordpress.com/


ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΤΡΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που βλέπω τώρα εξ αποστάσεως καθότι πτυχιούχος, και από την εμπειρία των έξι αυτών μηνών στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά, είναι ότι κάποιοι περνούν πιο πολύ χρόνο στις συνελεύσεις και στα συντονιστικά παρά μέσα στα αμφιθέατρα...και καλά αυτοί, δικαίωμα τους οι υπόλοιποι φοιτητές 'πρόβατα' τι φταίνε να κάνουνε σπουδές τις πλάκας? Γιατί τέτοιες είναι οι σπουδές δυστυχώς.... Και σπουδές τις πλάκας οδηγούν σε επιχειρήσεις της πλάκας, δημόσιο, με λίγα λόγια ότι έχει να προσφέρει η Ελλάδα στον ένδοξο φοιτητή αγωνιστή. Κάνε σπουδές της πλάκας γιατί μετά θα δουλεύεις κάπου αλλού για πλάκα...

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ...Ο στόχος δυστηχώς θα είναι η υλική ευδαιμονία και συνεπώς ο εφοδιασμός των νέων με γνώσεις που θα τους επιτρέπουν να ασκήσουν κάποιο επάγγελμα στο πλαίσιο της καταναλωτικής κοινωνίας και σπουδές τις πλάκας που θα οδηγούν σε επιχειρήσεις της πλάκας!!! Συνεπώς φίλε που σπουδάσεις 6 μήνες στο εξωτερικό θα ξέρεις και τις συνέπειες του

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑ ΤΟΤΕ ΛΕΜΕ

- Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Όχι στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Όχι στην λειτουργία των Πανεπιστημίων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

- Όχι στο νέο νόμο – πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης. Όχι στην κατάργηση του ασύλου. Καμία επιχειρηματική δράση στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

- Όχι στις κατευθύνσεις της Μπολόνια και τις Λισαβόνα. Όχι στις ταξικές αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία.

Ανώνυμος είπε...

.... Και σπουδές τις πλάκας οδηγούν σε επιχειρήσεις της πλάκας, δημόσιο, με λίγα λόγια ότι έχει να προσφέρει η Ελλάδα στον ένδοξο φοιτητή αγωνιστή. Κάνε σπουδές της πλάκας γιατί μετά θα δουλεύεις κάπου αλλού για πλάκα...


ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.Σε ολόκληρη την Ευρώπη τείνει σήμερα να κυριαρχήσει ο νεο-φιλελεύθερος «χώρος της ανώτατης εκπαίδευσης», ο οποίος, ρητά ή άρρητα, προωθεί την παραγωγή ευέλικτων απασχολήσιμων και γρήγορα αναλώσιμων πτυχιούχων που προβλέπεται να εισέρχονται πλήρως εξατομικευμένοι, μέσω των «διδακτικών μονάδων» που θα έχει συγκεντρώσει ατομικά ο καθένας, δηλαδή ουσιαστικά κονιορτοποιημένοι από άποψη επιστημονικής κατάρτισης, στην αγορά εργασίας. Η παράλληλη συστηματική αμφισβήτηση των επαγγελματικών αρμοδιοτήτων και δικαιωμάτων τους θα τους καθιστά επιπλέον, αν δεν τους έχει καταστήσει ήδη, έρμαιο των διακυμάνσεων της αγοράς.