Τρίτη, Φεβρουαρίου 20, 2007

Κατατέθηκε σήμερα το σχέδιο νόμου για τον επίμαχο νέο Νόμο-Πλαίσιο

Κατατέθηκε σήμερα αιφνιδιαστικά στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθετικών της Βουλής το σχέδιο νόμου για τον επίμαχο νέο Νόμο-Πλαίσιο, το ίδιο κείμενο που η υπουργός Παιδείας είχε δεσμευτεί στη σύνοδο των Πρυτάνεων στο Καστρί ότι θα δημοποιούσε το περιεχόμενό του πριν κατατεθεί. Η εξέλιξη αυτή επιβάλλει τη διενέργεια νέας Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 26/2. Καλούμε το ΔΣ της Φιλοσοφικής να τη συγκαλέσει, αλλά και όσους δεν έχουν υπογράψει να το πράξουν, ούτως ώστε να την εξασφαλίσουμε.
Δυναμική πρέπει να είναι την Πέμπτη 22/2 η παρουσία του Ρεθύμνου στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Δηλώστε συμμετοχή.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας και σύνδεσμοι για το κείμενο του σχεδίου νόμου και την αιτιολογική έκθεση στο σχέδιο νόμου.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 20 Φεβρουαρίου 2007

Το νέο σχέδιο νόμου για τη δομή και τη λειτουργία των Α.Ε.Ι. που υποβάλλεται στη Βουλή προς ψήφιση βασίζεται στην αρχή της αυτοτέλειάς τους και επιδιώκει να προσδώσει πραγματική αυτονομία σε αυτά, αποτελώντας στην ουσία ένα περίγραμμα μεταρρύθμισης, ένα πλαίσιο αναφοράς. Πρέπει συνεπώς να τονισθεί ότι θέτει τους γενικούς κατευθυντήριους στόχους, αφήνοντας τις όποιες εξειδικεύσεις να γίνονται από τα ίδια τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μέσω των εσωτερικών κανόνων λειτουργίας τους.
Με δεδομένο ότι ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης αποτελεί εθνική προτεραιότητα, λόγω του κεντρικού ρόλου που αυτή διαδραματίζει στην ανύψωση της πνευματικής στάθμης των πολιτών, στην επαγγελματική τους ανέλιξη και στην κοινωνική ευημερία, η αναβάθμιση των Δημοσίων Α.Ε.Ι. αποτέλεσε το επίκεντρο της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο της Διαδικασίας για την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης έως το 2010 και λαμβανομένου υπόψη ότι η ανάπτυξη της γνώσης αποτελεί θεμέλιο της ευρωπαϊκής ευημερίας και ανταγωνιστικότητας, καλούμαστε να επενδύσουμε στην παιδεία και να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για την οργάνωση και τη λειτουργία ενός ποιοτικού συστήματος Ανώτατης Εκπαίδευσης, ώστε τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. να ανταποκριθούν στο σύγχρονο θεσμικό τους ρόλο και τις απαιτήσεις της διεθνούς και ευρωπαϊκής πραγματικότητας και τα ελληνικά πτυχία να αναβαθμισθούν ουσιαστικά.

Το παρόν νομοσχέδιο έχει στηριχθεί στην εμπειρία της μακρόχρονης εφαρμογής του ν. 1268/1982. Αποτελεί προϊόν επεξεργασίας ποικίλων θέσεων που έχουν διατυπωθεί επί του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ελληνικών Α.Ε.Ι., στη διάρκεια μιας δημόσιας διαβούλευσης, μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, της Συνόδου των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων και των Προέδρων των ΤΕΙ και ενός αριθμού προτάσεων που υποβλήθηκαν, μέσω του Διαδικτύου ή με άλλους τρόπους στο ΥΠΕΠΘ.

Με τις ρυθμίσεις του νέου σχεδίου νόμου που αφορούν στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι., επιτυγχάνονται:

1. Διασφάλιση της οικονομικής και διοικητικής αυτοδιοίκησης των Α.Ε.Ι., με τη σύνταξη από αυτά ενός τετραετούς ακαδημαϊκού-αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο θα προσδιορίζει τις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και διοικητικές ανάγκες τους και θα έχει ως στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των σχετικών ζητημάτων. Μέσω του προγραμματισμού αυτού, δίνεται η δυνατότητα στα Α.Ε.Ι. να έχουν αποτελεσματική διαχείριση ζητημάτων οικονομικού, διοικητικού και ακαδημαϊκού περιεχομένου.
2. Κοινωνική Λογοδοσία των Α.Ε.Ι. Κάθε χρόνο, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καταθέτει στη Βουλή προς ενημέρωση και συζήτηση ετήσια έκθεση για την κατάσταση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την πορεία του τετραετούς ακαδημαϊκού-αναπτυξιακού προγράμματος.
3. Ενδυνάμωση της αυτοδιοίκησης των Α.Ε.Ι., με την παροχή δυνατότητας λειτουργίας τους μέσω εσωτερικών κανονισμών.
4. Ακαδημαϊκό άσυλο. Το Πρυτανικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο για τα Τ.Ε.Ι. αντίστοιχα, ως δημοκρατικά εκλεγμένα από καθολική ψηφοφορία όργανα είναι αρμόδια για την άρση του ασύλου, με παρουσία εκπροσώπου δικαστικής αρχής. Το Ακαδημαϊκό άσυλο είναι για να υπηρετεί την ανεξαρτησία των ιδεών και όχι για να διευκολύνει την παραβατικότητα. Η πολιτεία δημιουργεί συνθήκες ευελιξίας ώστε οι πανεπιστημιακές αρχές-που έχουν την ευθύνη- να μπορούν αυτόνομες να προστατεύουν το πραγματικό άσυλο, να προστατεύουν τους φοιτητές που θέλουν να σπουδάζουν απρόσκοπτα, να προστατεύουν τα δημόσια πανεπιστήμια που είναι περιουσία του ελληνικού λαού.
5. Ενίσχυση της διαφάνειας στις δραστηριότητες των Α.Ε.Ι. Εφαρμογή της αρχής της δημοσιότητας στη λειτουργία τους και θέσπιση υποχρέωσης των Α.Ε.Ι. να παρέχουν πληροφορίες, αναφορικά με μορφωτικά, διοικητικά και οικονομικά θέματα και μέσω διαδικτύου. Η λειτουργία των Α.Ε.Ι. καθίσταται πλέον προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο.
6. Επανακαθορισμός των στόχων των Α.Ε.Ι. Τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα καλούνται να ανταποκριθούν πλέον στις προκλήσεις των καιρών, να αποτελέσουν χώρο διάδοσης γνώσης και παραγωγής έρευνας, συντελώντας ταυτόχρονα στην καλλιέργεια των ανθρωπιστικών αξιών και των αρχών της κοινωνικής συνοχής.
7. Στήριξη στους νέους φοιτητές, με παροχή οικονομικής συνδρομής (άτοκα εκπαιδευτικά δάνεια) σε όσους προέρχονται από ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα, και ανταποδοτικές υποτροφίες για όσους παρέχουν έργο στο Α.Ε.Ι., καθώς και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ομαλή μετάβαση αυτών από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
8. Εξορθολογισμός των διαδικασιών για την εκλογή μελών ΔΕΠ (δυνατότητα επικαιροποίησης γνωστικού αντικειμένου προκηρυσσόμενης θέσης). Εξασφάλιση μεγαλύτερης αξιοκρατίας (διεύρυνση σύνθεσης εκλεκτορικών σωμάτων και εισηγητικών επιτροπών, με συμμετοχή μελών ΔΕΠ άλλων Α.Ε.Ι.). Βασική καινοτομία είναι ότι η εκλογή και ο διορισμός των μελών ΔΕΠ θα γίνεται αποκλειστικά με πράξεις των οργάνων των Α.Ε.Ι., και ο έλεγχος νομιμότητας από τον Υπουργό Παιδείας θα γίνεται κατ’ έγκληση ή αυτεπαγγέλτως μετά την έκδοση των σχετικών πράξεων, έχοντας ακυρωτικό χαρακτήρα.
9. Αντιμετώπιση αρνητικών επιπτώσεων της επ’ αόριστον φοίτησης, με θέσπιση ανώτατης διάρκειας αυτής (ελάχιστος αριθμός εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, προσαυξανόμενος κατά 100%). Δυνατότητα παράτασης κατά δύο (2) το πολύ εξάμηνα. Δυνατότητα διακοπής των σπουδών για χρόνο που δε θα προσμετράται στην ανώτατη διάρκεια φοίτησης. Δικαίωμα επαναφοράς. Δικαίωμα όσων έχουν συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων να παραταθούν οι
σπουδές για πέντε ακαδημαϊκά έτη, αρχόμενα από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος δημοσίευσης του νόμου.
10. Αναβάθμιση της ποιότητας της ανώτατης εκπαίδευσης με τη θέσπιση προϋποθέσεων στην ίδρυση νέων σχολών (υποβολή ειδικών μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας οικονομοτεχνικών μελετών).
11. Δωρεάν χορήγηση ενός συγγράμματος ανά μάθημα και υποχρέωση παροχής βιβλιογραφίας και οδηγών μελέτης από διδάσκοντες σε κάθε μάθημα. Επιπλέον, ποσότητα των διανεμομένων βιβλίων ίσης με το 1/10 των βιβλίων που δίδονται στους φοιτητές κάθε Α.Ε.Ι., θα εμπλουτίζει τη βιβλιοθήκη του.
12. Τέλος, με νόμο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών θα ρυθμιστούν ζητήματα φοροαπαλλαγών για δωρεές προς ΑΕΙ κατ’ αναλογία προς τα πολιτιστικά ιδρύματα.

Διαβάστε το σχέδιο-νόμου:
www.aei-tei.gr/541.html
και την αιτιολογική έκθεση του σχεδίου:
http://www.aei-tei.gr/542.html

46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και δεν το προέβλεψε αυτό η ΠΑΣΠ όταν με γηπεδικό τρόπο πανηγύριζε την Παρασκευή για το άνοιγμα του Πανεπιστημίου. Λες και δεν ήταν 'κοινοί' οι αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα. Ούτε για την εξεταστική φυσικά προέβλεψε τίποτα... Πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε συνέλευση τη Δευτέρα. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΕΦΕΞΕ. ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΦΩΝΑΖΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΑΛΗΤΗ.ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΑ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΠ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΙΔΕΑ.
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Η πασπ μαζί με το συντονιστικό της κατάληψης προέβλεπαν τα πάντα. Τόσο την κατάθεση του νομοσχεδίου και την υπερίσχυση του όσο και την εξασφάλιση των εκλογών στο πανεπιστήμιο. Για την εξεταστική δεκάρα δεν έδιναν. Κατα τα άλλα είχαμε και κατάληψη στο Ρεθυμνο ( παιχνιδάκια κ.λ.π ).Καλά πέρασαν και φταίμε εμείς που δεν ενημερωθήκαμε για το τί μας έπαιζαν

Ανώνυμος είπε...

Δυναμική πρέπει να είναι την Πέμπτη 22/2 η παρουσία του Ρεθύμνου στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Δηλώστε συμμετοχή.


ΕΡΩΤΗΜΑ
- Όσοι είναι επι πτυχίω και όσοι φοιτητές των τμημάτων που θα εξεταστουν ( οι καθηγητές ήδη του Παιδαγωγικού ανακοινώνουν τις ημερομηνίες εξέτασης ) πως θα δηλώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο ????


ΠΑΡΑΚΑΛΩ κάποιος να μου απαντήσει

Ανώνυμος είπε...

οταν θα γίνονται τα πανελλαδικά συλλαλητήρια ΤΟΤΕ

.....Πρέπει οι ιδιοι οι φοιτητές των τμημάτων αυτών να πάνε μαζικά έξω απο τις Γενικές Συνελεύσεις των τμημάτων και να διεκδικήσουν να γίνει η εξεταστική με τους δικούς τους όρους ?????? Κι αν χρειαστεί, να μπουν και στη συνέλευση και να κάνουν κουβέντα με τους καθηγητές που ειδικά σ' αυτά τα τμήματα οι περισσότεροι είναι λίγο στον κόσμο τους???????



ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΩΤΑΣΑΙ ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και την υπομονή σας
"...Η Ιθάκη σ' έδωσε τ' ωραίο ταξίδι..."
Διοργανωτές 2ου κυνηγιού Παν/λη Γάλλου 2007


ΜΠΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα παρακαλω αν καποιος γνωριζει να μου απαντησει τι θα γινει με την εξεταστικη στο νηπιαγωγων,δεν ειμαι ''απων ''φοιτητρια και το λεω να προκαταβαλλω πιθανες αντιδρασεις απλα λογω υγειας δεν μπορω να ειμαι ρεθυμνο,επομενως ελπιζω να ευαισθητοποιησω καποιον και να μου απαντησει,εφοσον ειδα ενα σχολο για το παιδαγωγικο και για καθηγητες που ανακοινωνουν ημερομηνιες.ευχαριστω εκ των προτερων

Ανώνυμος είπε...

ΑΑΑΑΑ!!! ΠΡΟΣΟΧΗ. ΜΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΗ!!!

Αγαπητή φίλη ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ?

Εφόσων όλοι “Αριστεροι”, “κεντρωοι”, “δεξιοι”, πες τους οπως θες, κοιτανε την παρτη τους!

Μην στεναχωριέσαι που δεν συμμέτειχες στο Θεατρικό παιχνίδι που ονομαζεται ..ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ
- ΜΗΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕΣ ΤΟ ΒΡΩΜΟΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ

φιλια και περαστικά

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΠ + ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ = LOVE FOR EVER

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ!!!

ΠΛΑΙΣΙΟ Π.Α.Σ.Π. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΑΠ: Πρώτη και καλύτερη και στην νοθεία!

Ανώνυμος είπε...

Κατατέθηκε σήμερα το σχέδιο νόμου για τον επίμαχο νέο Νόμο-Πλαίσιο
Κατατέθηκε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθετικών της Βουλής το σχέδιο νόμου για τον επίμαχο νέο Νόμο-Πλαίσιο. Η εξέλιξη αυτή επιβάλλει τη διενέργεια. Το συντονιστικό της κατάληψης Ρεθύμνου ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ



Κυνήγι θησαυρού

• 18:00 (Μουσείο/Loggia) Θεατρικό παιχνίδι. Διοργανώνεται από τη θεατρική ομάδα "ΠΑΣ και ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ".
• 18:00 (Δ3-7Α) Εκδήλωση-συζήτηση: "Κάτω η Νέα Δημοκρατία - Το φοιτητικό κίνημα παλεύει για την ανατροπή ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΠ’’ Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας "ΑΡΑΞΤΕ ΚΑΙ ΒΑΡΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ". Διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Γένοβα 2001

21:00 (καφέ-μπαρ Figaro) Πάρτυ με πολλή μουσική (κινηματογραφική και μή). Θα προβάλλονται φωτογραφίες απο τις κινητοποιήσεις της κατάληψης ( παρτυ , θεατρικα παιχνιδια , ροκ μουσικη ,αραχτι με χασισακι και ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΛΙΚΗ μουσικούλα). Διοργανώνεται από τις πολιτιστικές ομάδες του Πανεπιστημίου ( ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!)

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΗΛΏΝΕΙ στα ΠΡΌΒΑΤΑ

- βολεμένοι είναι αυτοί που κατηγορούν τους πάντες και κάθονται σπιτακι τους ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΑΡΑΝΕ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ( βλεπετε πρόγραμμα ψυχαγωγίας της κατάληψης )

- πέρα απο το να λέμε τι έγινε και τι θα έπρεπε να γίνει , χρειάζονται και χέρια και μυαλά για να το κάνουν !!!! ( Με άλλα λόγια ....Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και την υπομονή σας
"...Η Ιθάκη σ' έδωσε τ' ωραίο ταξίδι..."
Διοργανωτές 2ου κυνηγιού Παν/λη Γάλλου 2007

Ανώνυμος είπε...

Γύρισα Ρέθυμνο σήμερα κι ανέβηκα Πανεπιστημιο το πρωί. Απ' ότι είδα γίνεται προσπάθεια για συνέλευση τη Δευτέρα. Μαζεύουν υπογραφές, υπάρχουν πανό κτλ. Η διάθεση από τους αριστερούς τουλάχιστον είναι να ξαναπροτείνουν κατάληψη. Για τους πασπίτες δεν ξέρω και μάλλον δεν ξέρουν ούτε κι οι ίδιοι ακόμα. Απ' οτι κατάλαβα ο νόμος-πλαίσιο τους έχει μπερδέψει. Τώρα τι θα γίνει στη συνέλευση δεν ξέρω. Εξαρτάται πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν και τι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΕ για την εξεταστικη του νηπιαγωγών: απ' οτι έμαθα δεν έχουν γίνει ακόμα γενικές συνελεύσεις τμημάτων κι αν θα γίνουν θα είναι την Παρασκευή γιατί χρειάζονται λέει κάποιες μέρες προετοιμασίας (=γιατι οι γραμματείες κωλοβαράνε). Αν ξέρει κανείς κάτι πιο συγκεκριμένο για το νηπιαγωγών ας το γράψει.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: επειδή μπαινω συχνά σ' αυτό το blog για να ενημερωθώ και να διαβάσω τα σχόλια, θα ήθελα όσοι γράφουν συχνά να υπογράφουν με κάποιο όνομα-ψευδώνυμο για να μπορούμε οι υπόλοιποι να παρακολουθούμε τη ροή της σκέψης τους.
ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

παιδιά καλημέρα

Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος κάτι για το τμήμα της δημοτικής να μου απαντήσει

Ανώνυμος είπε...

file pou se apokalesan aliti kai volemeno distixos tha simfoniso mazi sou

pragmati mono apo ta apotelesmata einai katharo oti kati den paei kala me to sintonistiko tis katalipsis tou rethymnou. To thema einai tora pleon pos den mporoume na xanavasistoume pano tous. efxomai na vrethoun atoma anamesa mas pou na min einai toso dieftharmena kai na vrethei tropos antimetopisis tis katalipsis

Ανώνυμος είπε...

http://gmargari.wordpress.com/


Μια φορά και έναν καιρό, σε έναν όχι πολύ μακρυνό γαλαξία, ήταν ένα μικρό χωριό. Στο χωριό αυτό υπήρχαν οι κάτοικοι και υπήρχαν και δύο τσοπάνηδες, ας τους δώσουμε για να μη μπερδευόμαστε δύο τυχαία χρώματα. Ας πούμε…ο μπλε τσοπάνης και ο πράσινος τσοπάνης.

Κάθε χρόνο λοιπόν γινόταν εκλογές στο χωριό οι οποίες θα αναδείκνυαν τον αρχηγό του χωριού. Για έναν πολύ περίεργο λόγο, αρχηγός του χωριού δεν γίνονταν κάποιος μορφωμένος άνθρωπος, ικανός, με όρεξη να πάει τον τόπο μπροστά και να βοηθήσει το χωριό. Αρχηγός γινόταν ο τσοπάνης με τα περισσότερα πρόβατα!

Ναι, όσο ηλίθιο και αν ακούγεται, έτσι ήταν. Αρχηγός γινόταν ο τσοπάνης που είχε τα περισσότερα πρόβατα.

Έτσι οι τσοπάνηδες μάζευαν όλο το χρόνο πρόβατα, τα έβαφαν ο καθένας με το χρώμα του, μέχρι να έρθει η ημέρα των εκλογών που θα μετρούσαν πόσα είναι τα πρόβατα κάθε χρώματος και θα γίνονταν αρχηγός αυτός με τα περισσότερα χρωματισμένα πρόβατα…

Κάθε τσοπάνης λοιπόν είχε κάποια πιστά πρόβατα. Τα πρόβατα αυτά ήταν στη στάνη όλο το χρόνο, ήταν μόνιμα βαμμένα με το χρώμα του τσοπάνη τους (και χαίρονταν κιόλας που ήταν χρωματισμένα…), και βοηθούσαν τον τσοπάνη να βρει και άλλα πρόβατα. Ο τσοπάνης τους έδινε κάποια προνόμια, και αυτά από την άλλη αμολιόντουσαν στους δρόμους και στους αγρούς να βρουν πρόβατα και να τα βάλουν στην στάνη του τσοπάνη τους, για να πάρουν τα συγχαρητήρια του τσοπάνη και κάποια επιπλέον προνόμια.

Πολύ συχνά, για να προσελκύσει νέα πρόβατα, ο τσοπάνης έδινε μπόλικα χόρτα στα πρόβατα του, για να κεράσουν τα υπόλοιπα αχρωμάτιστα πρόβατα του χωριού και να τα φέρουν με αυτόν τον τρόπο στη στάνη του. Τα πρόβατα του κολλούσαν και αφίσες στο χωριό, οι οποίες λέγαν πως ο τσοπάνης τους είναι ο καλύτερος. Αρκετά συχνά μάλιστα, διοργάνωναν events σε μεγάλους κάμπους, όπου υπήρχαν πολλές ωραίες προβατίνες τις οποίες γνώριζαν στα αχρωμάτιστα πρόβατα. Επίσης τους κερνούσαν και μπόλικα χόρτα, ενώ το παίζανε και φίλοι τους.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά αρκετά πρόβατα πείθονταν και πήγαιναν τελικά στη στάνη, όπου τα χρωμάτιζαν μόνιμα. Κάποια άλλα παραμέναν ελεύθερα όλο το χρόνο, αλλά λίγο πριν τις εκλογές, ή ακόμα και την ίδια μέρα των εκλογών, τους έπειθαν οι τσοπάνηδες, με τη βοήθεια των προβάτων τους, και τελικά τα μαντρώνανε και τα χρωμάτιζαν προσωρινά και κείνα, ώστε να προσμετρηθούν στα πρόβατα του τσοπάνη.

Υπήρχαν από την άλλη και κάποια πολύ λίγα πρόβατα που δε δέχονταν να χρωματιστούν, που δεν θέλαν να έχουν κανέναν τσοπάνη πάνω από το κεφάλι τους, αλλά αυτά ήταν πολύ λίγα, και είναι τέλος πάντων μια άλλη ιστορία.

Πάντως το πιο αστείο σε όλη την υπόθεση ξέρετε ποιο είναι? Πως κανένα από τα πρόβατα, ούτε τα μόνιμα χρωματισμένα, ούτε αυτά που χρωματίζονταν λίγο πριν τις εκλογές, δε γνώριζε πως είναι πρόβατο!

Μία μέρα λοιπόν περνούσα με κάτι φίλους μου έξω από το χωριό αυτό. Έλεγα στους φίλους μου, και σε κάποιους περαστικούς που είχαν έρθει στην παρέα μας, για το πόσο γελοία είναι τα πράματα σε αυτό το χωριό, για το τι κάνουν τα πρόβατα των τσοπάνηδων, πως τα εκπαιδεύουν ώστε να φέρνουν και άλλα πρόβατα στη στάνη, κ.τ.λ. Για καλή μας τύχη, την στιγμή που μιλούσα στα παιδιά για τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί ο πράσινος τσοπάνης στα πράσινα πρόβατα, μας ακούει ένα πράσινο πρόβατο που βρίσκονταν μες στη στάνη. Πετάγεται λοιπόν τότε και μου λέει:

-”Αυτά που λες στους άλλους είναι ψέματα! Εγώ δεν είμαι πρόβατο! Έχω ιδεολογία εγώ. Έχω κριτική ικανότητα.”



Συνεχίζει λοιπόν το πρόβατο την απολογία του και μου λέει:

“Αυτά που λες ισχύει για τα μπλε πρόβατα. Εκείνα κάνουν έτσι, εκείνα υπακούν τυφλά τον τσοπάνη και κάνουν ότι τους λέει. Και μάλιστα νομίζουν πως αυτά που τους λέει ο τσοπάνης είναι δικές τους απόψεις! Εκείνα το κάνουν, όχι εμείς. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με εκείνα τα μπλε πρόβατα. Εμείς δεν είμαστε καν πρόβατα!”.



Θα απορείτε όμως πως και τα πρόβατα δε καταλαβαίνουν πως είναι πρόβατα. Ε λοιπόν, στο χωριό αυτό δεν υπάρχει κανένας καθρέφτης! Έτσι κανένα πρόβατο δε βλέπει πως είναι πρόβατο. Όλα τα πρόβατα νομίζουν πως είναι σκεπτόμενοι πολίτες, με ιδεολογία, αλλά στην πραγματικότητα είναι όλα πρόβατα και δε το καταλαβαίνουν! Μάλιστα το ωραίο είναι πως βλέπουν τα πρόβατα της απέναντι στάνης και τα κοροϊδεύουν! Αλλά φυσικά δε βλέπουν τα χάλια τους, που είναι ακριβώς στην ίδια μοίρα.

Έφυγα λοιπόν εκείνη τη μέρα από τη στάνη, και επέστρεψα λίγες μέρες αργότερα με έναν καθρέφτη. Πάω λοιπόν στο πράσινο πρόβατο που μιλούσα τις προάλλες και του δείχνω τον καθρέφτη. Μόλις το πρόβατο κοιτάει τον καθρέφτη και βλέπει τον εαυτό του, αντί να αναγνωρίσει πως όντως είναι πρόβατο, αρχίζει έναν απίστευτο μονόλογο:

-”Αυτός δεν είναι καθρέφτης, αυτό είναι ένα κόλπο για να με κάνεις να νομίζω ότι είμαι πρόβατο. Είναι ψεύτικο. Ένα φτηνό κόλπο για να διώξεις τα πρόβατα από τη στάνη μας. Αυτό το κατασκέυασμα που μοιάζει με καθρέφτη το δημιούργησαν τα μπλε πρόβατα, ναι, είμαι σίγουρος γι’ αυτό, για να μας υποβαθμίσουν. Μάλιστα το είχαμε αποδείξει πως αυτό είναι δικό τους κατασκεύασμα. Αυτό το πράμα δεν είναι καθρέφτης, δεν είναι αληθινό, είναι ψεύτικο.

-”Όχι,” του λέω, “αυτός ο καθρέφτης είναι πραγματικός. Αν δε πιστεύεις τον καθρέφτη, να εδώ σε έχω τραβήξει και σε βίντεο. Δε μπορεί και αυτό να είναι μοντάζ…”

“Ψεύτη, υποκριτή, με ποιον είσαι ρε? Με τον μπλε τσοπάνη δεν είσαι ρε? Σίγουρα με αυτόν είσαι, αυτοί τα κάνουν κάτι τέτοια. Μήπως είσαι με τον κόκκινο τσοπάνη ρε, και πας να μας κοροϊδέψεις για να βγει ο δικός σου τσοπάνης αρχηγός? Πες μου ρε, αλήτη, ρουφιάνε, που έρχεσαι εδώ με τον ψευτο-καθρέφτη σου και κοροϊδεύεις τον κόσμο. Εγώ δεν είμαι πρόβατο ρε, εγώ έχω ιδεολογία ρε, εγώ είμαι σκεπτόμενος.”


ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ!“, είπε το πρόβατο και πήγε να βοσκήσει…

-”Εγώ δεν έχω τσοπάνη”, του απαντάω. “Εγώ δεν είμαι καν από αυτό το χωριό. Δε με νοιάζει τι ψηφίζετε, δε θέλω να γίνω αρχηγός. Δεν έχω κανένα τσοπάνη πάνω από το κεφάλι μου. Την αλήθεια σου λέω.”

-”Ναι, καλά, αποκλείεται να μην έχεις τσοπάνη. Όλα τα πρόβατα έχουν τσοπάνη. Δε μπορεί κάποιον θα έχεις.”

-”Μα καταρχήν εγώ δεν είμαι πρόβατο. Και δεύτερον, φυσικά και δεν έχω κανέναν…”

-”Ναι, ναι, καλά, τα ξέρουμε αυτά τα ψέματα σου. Έχεις και παραέχεις. Για να σκεφτώ…ναι, το βρήκα! Έχεις έναν τσοπάνη…α, ναι, ο οποίος σου υποσχέθηκε πως θα πάρεις πτυχίο αν του πας πολλά πρόβατα! Ναι, έτσι είναι, σίγουρα. Χα! Τι έχεις να πεις τώρα?! Ε?! Δε σ’ ακούω…”

-”Τώρα τι να σου πω ρε πρόβατο, είναι αστεία αυτά που λες! Τι πήγες και σκέφτηκες… Δεν έχω κανένα τσοπάνη, αλήθεια λ…”

-”Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς τσοπάνη! ΑΛΗΤΗ, με τα τεχνάσματα σου, έχεις και παραέχεις τσοπάνη, και είναι και χειρότερος και από τον δικό μας. Σκουλήκι, τσουτσέκι, κρυφό-μπλε πρόβατο, πας να μας πουλήσεις και μούρη”. (τα τελευταία τα κατέγραψα κιόλας, ορίστε).

Ε, κάπου εκεί έφυγα από την συζήτηση. Καταλαβαίνετε τώρα, άντε προσπάθησε να αποδείξεις σε ένα πρόβατο πως δεν είναι πρόβατο. Και μάλιστα, να του δείχνεις και τον καθρέφτη, και να λέει πως “δεν είναι καθρέφτης, είναι τέχνασμα του μπλε τσοπάνη”. Και να μην μπορεί να καταλάβει πως υπάρχουν άτομα που δεν έχουν τσοπάνη, σώνει και καλά να με βγάλει πως έχω τσοπάνη. Γιατί δε το χωράει το μικρό του κεφάλι πως υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν τσοπάνη.

Ρε βλακεία που υπάρχει στο ζωικό βασίλειο…

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και την υπομονή σας
"...Η Ιθάκη σ' έδωσε τ' ωραίο ταξίδι..."
Διοργανωτές 2ου κυνηγιού Παν/λη Γάλλου 2007

Ανώνυμος είπε...

καλημερα!θα ηθελα και εγω να πω κατι σε ολους τους συναδελφους ανεξαρτητως χρωματος,σε παρομοιες σελιδες με τη δικη μασ σε αλλα πανεπιστημια δεν υπαρχει τοση εντονη αντιπαραθεση και ισωςαυτο ειναι το μεγαλο μειον μας,ωραια η Δαπιτες ειναι φερεφωνα της κυβερνησης,οι Πασπιτεσ ειναι δολοπλοκοι και το συντονιστικο ξεπουλημενοι,πως παει μπροστα το φοιτητικο κινημα οταν δεν υπαρχει στοιχειωδης σεβασμος ακομα και σε αποψεις αντιθετεσ με τη προσωπικοτητα του καθενα.ειμαι και εγω φοιτητης και αγωνιω και προσπαθω κατεβαινοντας σε πορειες να ενισχυσω τα δικαιωματα μου αλλα ειναι πολυ λυπηρο να διαβαζω συνεχως κατηγοριες,ο,τι εγινε,εγινε ειναι στο χερι μας να διορθωθει και να ψηφισουμε για να ξανακλεισει το Πανεπιστημιο αφου και ετσι εκδηλωνεται η αντιθεση μας με το νομο,συγνωμη αν κουραζω με τα λεγομενα μου αλλα ολοι μπορουμε να εκφραζομαστε..και κατι ακομα οσο ξεπουλημενοι και αν ειναι απο το συντονιστικο οσο και αν επαιζαν μεσα στη καταληψη ειναι εκεινοι που εμεναν 2 μηνες τωρα αλλα παραλληλα θεωρω πως δεν εχουν απαντησει με σωστο τροπο για οσα τους προσαπτουν παρα μονο με υπεκφυγες,περιμενω λοιπον ενα ξεκαθαρο μηνυμα απο καποιο μελος του συντονιστικου για τις ενεργειες που προκειται να κανουν απο δω και περα...καλη υπομονη σε ολους μας και ας ελπισουμε για κατι καλυτερο!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
ΠΛΑΙΣΙΟ Π.Α.Σ.Π. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

.....Με την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση για το άρθρο 16 το φοιτητικό κίνηµα και οι φοιτητικοί αγώνες έφτασαν σε ένα σηµείο πλήρωσης.

( - ΔΗΛΑΔΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ!!! όπως και έγινε)

...... Έτσι στην επερχόµενη ψήφιση στη Βουλή για το άρθρο 16 δεν θα συγκεντρωθούν οι 180 απαιτούµενοι ψήφοι για την αναθεώρησή του.

( – ΔΗΛΑΔΗ όπως ήδη ανάφερε και ένας ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΑΣ δηλαδή αν οι ψήφοι δεν είναι 180 σημαίνει κιόλας πως δεν ψηφίζεται ???? )




Αγαπητέ φίλε
ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
Αυτοί που έμεναν στο Πανεπιστήμιο και βαρούσαν για ΕΝΑ ΜΗΝΑ δεν πρόκειται να προτείνουν καμία ενέργεια.
Κατευθύνονται απ’ άλλους. Κατάφεραν να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο όχι μόνο για τις πρυτανικές και φοιτητικές εκλογές αλλά και για να δυναμώσουν την υπερίσχυση του νόμου ( ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ )
Ακόμα και μέσω αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς κατα πόσο το συντονιστικό του Ρεθύμνου είναι πουλημένο η όχι. Ανακοινώνουν το κείμενο που διαβάστηκε απο την ΠΑΣΠ και τα αποτελέσματα του κυνηγιού του θησαυρού τους. ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ!!!
Θέλω να προσθέσω πως ειναι καλύτερα να μην ελπιζουμε τίποτα απο το συντονιστικό ( αρκετοί απ'αυτούς τους καραγκιόζηδες είναι πρώην μέλη της ΠΑΣΠ )γιατί στο τέλος θα ζημιωθούμε ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

....Θα απορείτε όμως πως και τα πρόβατα δε καταλαβαίνουν πως είναι πρόβατα. Ε λοιπόν, στο χωριό αυτό δεν υπάρχει κανένας καθρέφτης! Έτσι κανένα πρόβατο δε βλέπει πως είναι πρόβατο. Όλα τα πρόβατα νομίζουν πως είναι σκεπτόμενοι πολίτες, με ιδεολογία, αλλά στην πραγματικότητα είναι όλα πρόβατα και δε το καταλαβαίνουν! Μάλιστα το ωραίο είναι πως βλέπουν τα πρόβατα της απέναντι στάνης και τα κοροϊδεύουν! Αλλά φυσικά δε βλέπουν τα χάλια τους, που είναι ακριβώς στην ίδια μοίρα.


ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΣΠΙΤΗΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ. ΕΣΕΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΡΑΖΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΝΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΞΥΠΝΙΟΣ Σ' ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)

ΕΓΩ ΟΣΟ ΗΜΟΥΝ ΡΕΘΥΜΝΟ ΨΗΦΙΖΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΦΥΓΑ ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΚΡΑΖΕΙΣ) ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ. ΑΣ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ. Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΣΑΚΩΝΩΜΑΣΤΕ ΓΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΑΠ ΟΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΝΤΟ ....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ...



...Εφυγα λοιπόν εκείνη τη μέρα από τη στάνη, και επέστρεψα λίγες μέρες αργότερα με έναν καθρέφτη. Πάω λοιπόν στο πράσινο πρόβατο που μιλούσα τις προάλλες και του δείχνω τον καθρέφτη. Μόλις το πρόβατο κοιτάει τον καθρέφτη και βλέπει τον εαυτό του, αντί να αναγνωρίσει πως όντως είναι πρόβατο, αρχίζει έναν απίστευτο μονόλογο:

-”Αυτός δεν είναι καθρέφτης, αυτό είναι ένα κόλπο για να με κάνεις να νομίζω ότι είμαι πρόβατο. Είναι ψεύτικο. Ένα φτηνό κόλπο για να διώξεις τα πρόβατα από τη στάνη μας. Αυτό το κατασκέυασμα που μοιάζει με καθρέφτη το δημιούργησαν τα μπλε πρόβατα, ναι, είμαι σίγουρος γι’ αυτό, για να μας υποβαθμίσουν. Μάλιστα το είχαμε αποδείξει πως αυτό είναι δικό τους κατασκεύασμα. Αυτό το πράμα δεν είναι καθρέφτης, δεν είναι αληθινό, είναι ψεύτικο.

-”Όχι,” του λέω, “αυτός ο καθρέφτης είναι πραγματικός. Αν δε πιστεύεις τον καθρέφτη, να εδώ σε έχω τραβήξει και σε βίντεο. Δε μπορεί και αυτό να είναι μοντάζ…”

“Ψεύτη, υποκριτή, με ποιον είσαι ρε? με τον μπλε τσοπάνη δεν είσαι ρε? Σίγουρα με αυτόν είσαι, αυτοί τα κάνουν κάτι τέτοια. Μήπως είσαι με τον κόκκινο τσοπάνη ρε, και πας να μας κοροϊδέψεις για να βγει ο δικός σου τσοπάνης αρχηγός?
'ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΡΑΖΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ!




την στιγμή που μιλούσα στα παιδιά για τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί ο πράσινος τσοπάνης στα πράσινα πρόβατα, μας ακούει ένα πράσινο πρόβατο που βρίσκονταν μες στη στάνη. Πετάγεται λοιπόν τότε και μου λέει:

ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

-”Αυτά που λες στους άλλους είναι ψέματα! Εγώ δεν είμαι πρόβατο! Έχω ιδεολογία εγώ. Έχω κριτική ικανότητα.”

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΞΥΠΝΙΟΣ Σ' ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!!!


-”Εγώ δεν έχω τσοπάνη”, του απαντάω. “Εγώ δεν είμαι καν από αυτό το χωριό. Δε με νοιάζει τι ψηφίζετε, δε θέλω να γίνω αρχηγός. Δεν έχω κανένα τσοπάνη πάνω από το κεφάλι μου. Την αλήθεια σου λέω


ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΚΡΑΖΕΙΣ) ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ!“, είπε το πρόβατο και πήγε να βοσκήσει…

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
ΠΛΑΙΣΙΟ Π.Α.Σ.Π. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ανώνυμος είπε...

…..Ντριιιιιν!
Ώρα να ξυπνήσουν τα πρόβατα….

Ανώνυμος είπε...

....περιμενω λοιπον ενα ξεκαθαρο μηνυμα απο καποιο μελος του συντονιστικου για τις ενεργειες που προκειται να κανουν απο δω και περα...

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΗΝΑ Δευτέρα 23 Οκτωβρίου
2007

Προς Γραμματείς πόλεων Σπουδαζουσας Νεοιλαιας ΠΑΣΟΚ
Μελη των Γραφειων Πολεως της ΠΑΣΠ Οργανωτές και
ομιλητές φοιτητικών συνελεύσεων

http://farm1.static.flickr.com/91/362841934_a20fa70602

http://gmargari.wordpress.com/

Συντροφοι και Συντροφισσες

Πρέπει να προσέξετε κυρίως τα ζητήματα τακτικής και τη μέθοδο που θα ακολουθήσετε ανάλογα με τα ιδρύματα που σπουδάζετε.。。
Αρχικά στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα λόγω του γεγονότος ότι η ΔΑΠ ανέρχεται πρώτη παράταξη και είναι δύσκολο να κερδίσετε οποιαδήποτε ψηφοφορία συνεργάζεστε με τους αριστερούς με πλαίσιο κατάληψης αορίστου. Ανεξάρτητα βέβαια με οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης που θα επιλέξει κάποια σχολή δεν σταματάτε να τονίζετε τη διαφωνία σας με τον νόμο και οτι επιθυμείται την απόσυρση του προσχεδιου , τονίζοντας σημεία που προκαλούν συγχυση στους φοιτητες οπως οι αιώνιοι φοιτητές , το άστυλο κτλ.και που εύκολα μπορεί να πειστούν .Σε σημεία που σύντροφοι της ΠΑΣΠ ή της Ν. ΠΑΣΟΚ έχουν τοποθετηθεί υπέρ του νόμου παραβλέπετε να τα σχολιάσετε και κατα το δυνατόν τα αρνείστε.。。。
Αυτό σημαίνει ότι οι πρωτοετείς φοιτητές που θα συμμετέχουν θα είναι πολλοί σε αριθμό και καινούργοι ψηφοφόροι.
Πρέπει να δώσετε σε αυτούς μεγάλη βαρύτητα για την αποτελεσματικότερη ζύμωση τους και την ενσωμάτωση τους στη ΠΑΣΠ。。。。。。。。。。。。


Πιθανή κακή εντύπωση της ΠΑΣΠ στις συνελεύσεις αυτές θα οδηγήσει σε άλλες παρατάξεις και πολύ πιθανόν στη ΔΑΠ αφού είναι η μόνη παράταξη που αντιτίθεται στις καταλήψεις.。。。

Κατα τη διάρκεια της συνέλευσης φροντίστε εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ να βρίσκονται σε όλη την έκταση του αμφιθέατρου που θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση και να κάθονται ανάμεσα σε πρωτοετείς έτσι ώστε να τους επηρεάζουν καταλυτικά τις στιγμές που είναι απαραίτητο αλλά να καθοδηγούν ανάλογα τη σκέψη τους.。。。。。。。。。。。。。




Υ.Σ.Ρε βλακεία που υπάρχει στο ζωικό βασίλειο…

Ανώνυμος είπε...

“Ψεύτη, υποκριτή, με ποιον είσαι ρε? με τον μπλε τσοπάνη δεν είσαι ρε? Σίγουρα με αυτόν είσαι, αυτοί τα κάνουν κάτι τέτοια


Ο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


«ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ

http://gmargari.wordpress.com/


• Ελέγχουμε σχολαστικά τα στοιχεία όσων δεν ψηφίζουν ΔΑΠ, για να αποφευχθούν διπλοψηφίες και πλαστοπροσωπίες από άλλες παρατάξεις
• Εφόσον είναι εφικτό και δε γίνεται αντιληπτό από τις άλλες παρατάξεις, καλό είναι να αποφεύγουμε “διακριτικά” την μονογραφή φακέλων που σίγουρα περιέχουν ψηφοδέλτιο άλλης παράταξης, ώστε αν είναι δυνατό να ακυρωθούν κατά την καταμέτρηση
• Καταμέτρηση: καλό είναι να την αναλάβει εκπρόσωπος μας, έτσι ώστε να μη σχίζονται ψηφοδέλτια κατά το άνοιγμα του φακέλου. Εννοείται ότι μπορούμε με τρόπο διακριτικό να κάνουμε κάτι τέτοιο στα ψηφοδέλτια άλλων παρατάξεων (κυρίως της ΠΑΣΠ)
• Σε περίπτωση διακοπής της διαδικασίας (διακοπή ρεύματος, επεισόδια κτλ) πρέπει οπωσδήποτε η ΔΑΠ να προφυλάξει την κάλπη, τους καταλόγους, και την σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής. Αν δε γίνουν αυτά, σχεδόν σίγουρα θα γίνει νοθεία (σσ: ενώ αλλιώς δε θα γίνει! Αφού τόση ώρα περιγράφεται πως να κάνετε οι ίδιοι νοθεία!)




Ρε βλακεία που υπάρχει στο ζωικό βασίλειο… http://gmargari.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

καλημερα παιδια .τι γινεται σε αυτο το πανεπιστημιο?ακομα και στο πολυτεχνειο στα χανια που ανοιξε μαζευτηκαν οι υπογραφες για γενικη Συνελευση την Τριτη.εμεις τελικα?ας μιλησει ξεκαθαρα το συντονιστικο και ας πει και σε εμας τα΄΄προβατα΄΄[αν και θεωρω πως ειναι ο χειροτερος χαρακτηρισμος ]τι θα κανουμε,εγω τους εχω εμπιστοσυνη αν και περιμενω τα σχεδια τουσ για να τα υλοποιησουμε ολοι μαζι...και πειτε στις κωλογραμματειες να ενημερωθουν για να ξερουμε και εμεις τι θα γινει..ουτε η σελιδα του πανεπιστημιου δεν εχει ενημερωθει

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα

Και εγώ βασικά το ίδιο θέλω να ρωτήσω. Γιατί το συντονιστικό ακόμα δεν απάντησε ?


Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΣΠ
http://farm1.static.flickr.com/91/362841934_a20fa70

Υ.Σ. Το κείμενο αυτό με τις συνοπτικές οδηγίες για τις συγκεκριμένες συνελεύσεις , μαζί με τα εσωτερικά έγγραφα που αναφέρουν αναλυτικά τις προτάσεις της νεολαίας Πασοκ στα ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να έχουν αυστηρά εσωτερική χρήση και να μελετηθούν απο όλα τα γραφεία πόλης – ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ.


Συντονιστικό Σπουδάζουσας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ΑΕΙ
Συμμετέχοντες ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ
ΠΑΣΠ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΠΑΣΠ ΕΜΠ
ΠΑΣΠ ΠΑΤΡΑΣ
ΠΑΣΠ ΚΟΜΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΣΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

http://farm1.static.flickr.com/120/362841939_3a84885019_o.jpg

Ανώνυμος είπε...

Όταν ακούει κάποιος μόνο τη μια παράταξη, δεν μαθαίνει παρά μόνο τη μισή αλήθεια.

Αισχύλος

Ανώνυμος είπε...

....τι θα κανουμε,εγω τους εχω εμπιστοσυνη αν και περιμενω τα σχεδια τουσ για να τα υλοποιησουμε ολοι μαζι....

.....περιμενω λοιπον ενα ξεκαθαρο μηνυμα απο καποιο μελος του συντονιστικου για τις ενεργειες που προκειται να κανουν απο δω και περα...


.....αλλα παραλληλα θεωρω πως δεν εχουν απαντησει με σωστο τροπο για οσα τους προσαπτουν παρα μονο με υπεκφυγες......

Ανώνυμος είπε...

παπαρια ενημερωση εχουμε απο το συντονιστικο!κατεβαινουμε στο πανεπιστημιο και ολοι κωλοβαρνε,πηγα χτες στη πορεια στην αθηνα και εκει να δειτε ενημερωση και συσπειρωση!καλα μας λενε επαρχιωτες!θα γινει τη Δευτερα συνελευση ή μουφα και αυτο?αντε ρε παιδια απαντηστε σε οσα σας ρωτουν οι συναδελφοι,να ξερουμε θα κανουμε συνελευση τη Δευτερα ή να ξεκινησουμε κανονικα μαθηματα?οχι αλλα παιχνιδια!ή θα σοβαρευτουμε και θα κατεβουμε σε συνελευση ή να ξεκινησουμε τα μαθηματα μας!

Ανώνυμος είπε...

Re file me ta probata mas kourases. Grafe eva sxolio! Parapavw apo ta misa sxolia edw pera eivai dika sou! Douleia va kaveis dev exeis? Avoi3e kava biblio. Eleos pia (kala, evvoeitai pws bare8nke va ta diabasw. Ta idia kai ta idia les)

Ανώνυμος είπε...

Για σοβαρευτείτε ρε μάγκες και αρχίστε να διαβάζετε για να γίνεται σωστοί επαγγελματίες και αφήστε τις καταλήψεις.. . αυτές οι μορφές αγώνα είναι ξεπερασμένες.Αν δεν αλλάξουν νοοτροπία οι καθηγητές , οι φοιτητές , και οι υπαληλοι των πανεπιστημίων δεν θα υπάρξει πρόοδος .. διαμόρφωση συνείδησης είναι η μονή λύση.. ξυπνήστε ρεεεεε!!!

Ανώνυμος είπε...

osoi exoun provlima me to suntonostiko mporoun na erthoun se mia sugklisi tou kai na to katathesoun. To suntonistiko den einai parataksi pou dienergei diadikasies kekleismenwn twn thurwn. Sto suntonistiko mporei na summetexei o kathe foititis. Epomenws, sxolia gia "tous poulimenous tou suntonistikou" mporoun na proerxontai mono apo anideous i valtous. Ainte! Pente kai vdomades kathontai oloi spitia tous kai taraxtikan twra pou anoikse to panepistimio. Provata einai osoi perimenoun na tous steilei to suntonistiko episimi prosklisi gia na erthoun sti suneleusi kai na min perasei i protasi tis kathe PASP kai DAP.

Ανώνυμος είπε...

....κατεβαινουμε στο πανεπιστημιο και ολοι κωλοβαρνε,πηγα χτες στη πορεια στην αθηνα και εκει να δειτε ενημερωση και συσπειρωση!!!!καλα μας λενε επαρχιωτες!θα γινει τη Δευτερα συνελευση ή μουφα και αυτο?????

Ανώνυμος είπε...

.....περιμενω λοιπον ενα ξεκαθαρο μηνυμα απο καποιο μελος του συντονιστικου για τις ενεργειες που προκειται να κανουν απο δω και περα...


Provata einai osoi perimenoun na tous steilei to suntonistiko episimi prosklisi gia na erthoun sti suneleusi kai na min perasei i protasi tis kathe PASP kai DAP.

Ανώνυμος είπε...

- Για σοβαρευτείτε ρε μάγκες και αρχίστε να διαβάζετε για να γίνεται ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και αφήστε τις καταλήψεις !!!


ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ θα πρέπει να σπάμε τις καταλήψεις για τις πρυτανικές και φοιτητικές εκλογές. ΕΠΙΠΛΕΟΝ σαν Πασπίτες πρέπει να γνωρίζουμε πως το Μαρτίο που θα υπάρχει το συνέδριο νεολαίας του κόμματος μας ΣΑΝ ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ θα πρεπει να είμαστε εκεί
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΩΣ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τέρμα οι καταλήψεις !!! από σήμερα η λουφα και η τεμπελιά μπορούν να συνεχιστούν εντός του χώρου του πανεπιστημίου.. οπου και τις προστατεύει το άσυλο !!! μονάχοι μας καταστρέφουμε τα ωραία μας πανεπιστήμια.. μέχρι να μας τα πάρουν.. εμείς τα καταστρέψαμε κάνοντας τα χώρους πολιτικής αντιπαράθεσης .. νεοδημοκρατοπασοκοκουμουνιστοσυμμορητες ελεος!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ
Πρέπει να καταλάβεις κάτι. Οι καταλήψεις δεν έχουν να κάνουν ούτε με λουφα ούτε με την τεμπελιά. Το αν οι άχρηστοι του συντονιστικού είναι τα πιόνια της Πασπ αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να σε προβληματίσει. Αν περάσει το νομοσχέδιο ΤΟΤΕ μονάχοι μας θα καταστρέψουμε τα ωραία μας πανεπιστήμια.. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΠ να τα ανοίξει.Ο χώρος αυτό δεν είναι χώρος πολιτικής αντιπαράθεσης...ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΟΠΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Αν η Πασπ έπαιξε το παιχνίδι στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε. Απο εκεί και πέρα τα διάφορα σχόλια που γράφονται για να ανοίξει το Πανεπιστήμιο ΕΙΝΑΙ απο αυτούς ανήκουν στου χώρους πολιτικής αντιπαράθεσης .. νεοδημοκρατοπασοκοκουμουνιστοσυμμορητες.Γι αυτό και εκμεταλεύονται τις συζητήσεις και ενημερώσεις του blog
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ τις θεσεις της Ν.Δ. .....
Είναι πολύ λυπηρό ΑΛΛΑ είναι κάτι που συμβαίνει και πρέπει το συντονιστικό να ξυπνήσει και να αντιμετωπίσει δραστικά αυτά που έχουν σκοπό να περάσουν αυτοί που είναι διπλα τους και το ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Η κριτική σε βελτιώνει

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου ξεχάσαμε τον ρόλο μας !! θέατρο δεν μπορούμε να παίξουμε.. πρέπει να πάρουμε τα πράγματα σοβαρά !! ο πολιτικός λόγος είναι και πρέπει να είναι μέσα στην ζωή μας.. όμως όχι μέσα στην εκπαίδευση. Όχι μέσα στο πανεπιστήμιο.. σε κανένα σοβαρό πανεπιστήμιο ανά τον κόσμο δεν συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν εδώ.. οι φοιτητές εκεί ερωτοτροπούν και περνάνε όμορφα!! Εδώ αυνανίζονται εγκλωβισμένοι σε ηθικούς κανόνες. Βρίσκοντας διέξοδο μέσα στις φοιτητικές ψευτοκομματικες παρατάξεις..

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να καταλαβουμε το πανεπιστημιο μεχρι να μας το χαρισουν !! να μεινουμε μεσα ολοι ως ελευθεροι πολιορκιμενοι!!

Ανώνυμος είπε...

Όλα στο μεγάλο χωριό κυλούσαν ήρεμα.
Ο μόνος θόρυβος που ακουγόταν ήταν από το εργοστάσιο.
Οι μηχανές του, δούλευαν ασταμάτητα, οι εργάτες ίδρωναν
να προλάβουν τις παραγγελίες.
Το εργοστάσιο αυτό το διοικούσε μαζί με μερικούς άλλους
ο κυρ Κώστας.
Ντυμενος πάντα με κλασικό κοστούμι σε σκούρα χρώματα και με κουμπί έτοιμο να πεταχτεί από το πολύ ζόρισμα, βλέπετε ο κυρ Κώστας είχε τα κιλακια του, την καραφλιτσα του, είχε όμως και πολύ όρεξη για δουλειά.
Κάθε μέρα κοιτούσε τα χαρτιά του, έβλεπε πως η δουλειά πήγαινε πολύ καλα, όμως ήθελε και άλλο.
Έστελνε παντού δικούς του ανθρώπους να πασάρουν το εμπόρευμα του.
Αυτοί έβρισκαν όμορφες λέξεις να στολίσουν την πραμάτεια τους και δεν τα πήγαιναν καθόλου άσχημα .
Πάντα υπήρχαν άνθρωποι που πείθονταν και αγόραζαν.
Οι αγοραστές δεν ήθελαν το εμπόρευμα για δική τους χρήση, όχι, το ήθελαν για άλλους.
Έδιναν πολλά χρήματα στον κυρ Κώστα να το αποκτήσουν.
Ένας εργοστασιάρχης είχε αγοράσει πολλά κομμάτια για τους εργάτες του,
ένας παπάς για το ποίμνιό του,
ένας καθηγητής για τους μαθητές του,
μια τράπεζα για τους πελάτες της,
κομματάρχες για τους ψηφοφόρους τους,
πρόεδροι ομάδων για τους φιλάθλους - οπαδούς τους και άλλοι πολλοί….πάρα πολλοί , ακόμα και ένας μεγάλος καναλάρχης για τους τηλεθεατές του.

Αυτό συνεχιζόταν για πολλά χρόνια, ώσπου ηρθε μια μέρα που ένας εργάτης δεν ήθελε πια να συνεχίσει να δέχεται αυτό που τους μοίραζε απλόχερα το αφεντικό τους.
Έτσι μάζεψε όλους τους συναδέλφους του και άρχισε να μιλά , να τους μιλά με μια άλλη γλώσσα σκληρή.
Άρχισε να τους λέει αλήθειες που πονούσαν.
Αλήθειες που τους προσγείωσαν απότομα, αλήθειες που τους έκαναν να σκεφτούν, τέλος τους είπε, πως αυτό που τους μοίραζε τόσα χρόνια το αφεντικό τους ήταν κάλπικο.
Οι εργάτες τρόμαξαν, αναρωτηθηκαν τι πρέπει να κάνουν,
μερικοί από αυτούς αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν έντονα,
να σταματήσουν να δουλεύουν, να βγουν στο δρόμο να φωνάξουν, να διεκδικήσουν
και τελικά το αποφάσισαν.
Υπήρχαν φυσικά και κάποιοι συνάδελφοί τους που προσπάθησαν να τους αποτρέψουν λέγοντας τους
«μα το εργοστάσιο του κυρ. Κώστα μάθαμε πως θα παράγει και άλλο εμπόρευμα και έτσι το αφεντικό θα δώσει και σε μας»
Μάταια οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να τους πείσουν για το αντίθετο.
Έτσι μη μπορώντας να πουν κάτι άλλο, έσκυψαν το κεφάλι, έβαλαν στην τσέπη ένα μικρό κομματάκι από το εμπόρευμα που τους είχαν δώσει και απομακρύνθηκαν.

Όταν το παράδειγμα των εργατών ακολούθησαν και κάποιοι πιστοί,
ο παπάς τους φοβέρισε πως αν φύγουν από το κοπάδι θα τους φάει ο κακός ο λύκος.
Αυτοί όμως δεν άκουσαν τα λόγια του, ακολούθησαν την δική τους θρησκεία , μια θρησκεία που μιλά μόνο για αγάπη και απομακρύνθηκαν χαρίζοντας τους το εμπόρευμα.

Το ίδιο έκαναν και οι μαθητές, ξεκίνησαν να παλεύουν και αυτοί με τον τρόπο τους.
Γιατί να μην το κάνουν???
Ήταν οι μόνοι που ποτέ δε δέχτηκαν το εμπόρευμα, από την αρχή είχαν τις αμφιβολίες τους.

Βλέποντας όλα αυτά κάποιοι ψηφοφόροι, αποφάσισαν να φύγουν από την ομάδα και να πάνε να ενταχτούν σε κάποιον άλλο κομματάρχη,
Φυσικά και αυτός μοίραζε το ίδιο εμπόρευμα, όμως το είχε βάλει σε διαφορετική συσκευασία περισσότερο εντυπωσιακή.
Έτσι άρχισαν πάλι να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.
Οι τελευταίοι όμως θα είναι πάντα με μια βαλίτσα στο χέρι ,
Θα ελπίζουν και θα ψάχνουν…..