Κυριακή, Ιουλίου 09, 2006

Οχτώ μήνες χωρίς επιδότηση ενοικίου

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε συνάδελφος από το Ηράκλειο στις 6 Ιουλίου.

"Οχτώ μήνες πέρασαν από τότε που μας έκοψαν την επιδότηση ενοικίου. Περίπου 150 φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο δεν παίρνουν πια την επιδότηση ενοικίου, η οποία τους παρεχόταν σαν οικονομική βοήθεια λόγω χαμηλών εισοδημάτων. Στο Ηράκλειο το ύψος αυτής έφτανε τα 150 ευρώ μηνιαίως και 9000 ευρώ συνολικά για τα 6 χρόνια φοίτησης.

Εδώ και 3.5 μήνες περιμένουμε την απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Αθήνας για το αν είναι νόμιμη η χορήγησή της ή όχι. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Ηρακλείου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν είναι νόμιμη η χορήγησή της λόγω της ύπαρξης ενός άλλου επιδόματος, αυτό των 1000 ευρώ. Το επίδομα των 1000 ευρώ όμως δίδεται με διαφορετικά κριτήρια και σε άλλους φοιτητές. Μάλιστα υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση για το αν θέλεις το ένα ή το άλλο.

Το πρόβλημα τώρα πια είναι πολύ σοβαρό και πολλοί είναι οι φοιτητές αυτοί που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα. Σε αυτό το πρόβλημα πρέπει να δοθεί άμεσα κάποια λύση, αφού φοιτητές κινδυνεύουν να σταματήσουν τις σπουδές τους".

Η κ. Γιατρομανωλάκη, Πρύτανις Υποδομών και Φοιτητικής Μέριμνας, έσπευσε να απαντήσει σχετικά, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν έχει καταβληθεί το επίδομα εισέτι και υπονοώντας ότι οι δικαιούχοι θα αργήσουν να το δουν.
Διαβάστε σχετικά και στην παρακάτω διεύθυνση όπου υπάρχει η απάντηση της Γιατρομανωλάκη και του Διευθυντή Δημοσιευμάτων Χρήστου Πανταζή. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=541062

Δεν υπάρχουν σχόλια: