Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2006

Ανταπόκριση από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Φιλολογίας 6/7

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση συζητήθηκε το ζήτημα της εξεταστικής του εαρινού εξαμήνου. Η πρόταση του κ. Νικολαΐδη, προέδρου του τμήματος, ήταν η διενέργεια της «ματαιωθείσας» εξεταστικής εντός του τρέχοντος μηνός (βλ. "Σώστε τους φιλολόγους" στο παρόν blog). Τα τεράστια πρακτικά προβλήματα που θα δημιουργούσε μια τέτοια κίνηση στην πλειονότητα των φοιτητών του τμήματος έγιναν κατανοητά από τα παρόντα μέλη ΔΕΠ και το ενδεχόμενο αποκλείστηκε γρήγορα. Σε αυτή την κατεύθυνση βοήθησαν η ανακοίνωση της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών Ρεθύμνου (βλ. "Ανακοίνωση Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων φοιτητών 6/7" στο παρόν blog), η παρέμβαση φοιτητών του τμήματος (βλ. μέρος αυτών "Παρέμβαση για πιθανολογούμενη εξεταστική φιλολόγων" στο παρόν blog) και μελών του Συντονιστικού της κατάληψης που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα.

Στη συνέχεια φάνηκε να επικρατεί η άποψη για τη διενέργεια μιας «διευρυμένης» εξεταστικής το Σεπτέμβριο - για να δοθεί άνεση χρόνου στους φοιτητές - που θα ισοδυναμούσε με την απώλεια μίας εξεταστικής περιόδου.

Μετά από δεύτερη παρέμβαση των συγκεντρωμένων φοιτητών και διάλογο με τα μέλη ΔΕΠ, αποφασίστηκε να γίνουν τώρα εξετάσεις για τους τελειόφοιτους και τους επί πτυχίω φοιτητές, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 10/7 (!!!??!!), ενώ το ζήτημα της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου, αν δηλαδή θα είναι διπλή ή μία διευρυμένη θα συζητηθεί εκ νέου στην επόμενη Γενική Συνέλευση του τμήματος που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13/7, αμέσως μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Η εξιστόρηση των συμβάντων στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Φιλολογίας σίγουρα δημιουργούν ερωτηματικά και απορία σε όσους δεν ήταν παρόντες (δυστυχώς και σε αυτούς που εξήλθαν από τη συνέλευση). Ποιοι συμμετέχουν από Δευτέρα (είπατε Δευτέρα??!?) σε αυτή την εξεταστική που αποφάσισε το τμήμα για να «διευκολύνει» τους φοιτητές, που «μπορούν» να έρθουν στο Ρέθυμνο μέχρι τη Δευτέρα (Πέμπτη ελήφθη αυτή η απόφαση!!!???) και θα έχουν κάπου να μείνουν (για επαρκή προετοιμασία μάλλον δε το συζητάμε); Και όσοι «μπορούν» να δώσουν εξετάσεις τώρα, θα έχουν αυτό το δικαίωμα και το Σεπτέμβριο στη διπλή ή μία και διευρυμένη εξεταστική, βρισκόμενοι σε πλεονεκτικότερη θέση από τους συναδέλφους τους που δε μπορούν να εξεταστούν τώρα;

Η απόφαση για διπλή εξεταστική το Σεπτέμβρη ελήφθη μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων και μεγάλου αριθμού ανένταχτων φοιτητών (βλ. "Αποφάσεις ανοιχτού συντονιστικού 23/6 στο παρόν blog), λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος των πρακτικών προβλημάτων που θα δημιουργούσε μία εξεταστική τον Ιούλιο. Με την απόφαση έχουν ήδη συμφωνήσει οι Γενικές Συνελεύσεις Τμημάτων Οικονομικού, Ψυχολογίας, Π.Τ.Π.Ε. και Φ.Κ.Σ...

Η επόμενη Γενική Συνέλευση του Τμήματος που θα πάρει αποφάσεις για το ζήτημα της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου έχει οριστεί για την Πέμπτη 13/7. Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων φοιτητών είναι απαραίτητη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: