Σάββατο, Ιουλίου 15, 2006

Ανταπόκριση από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας 13/7

Το κλίμα στη Γ. Σ. του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολόγιας ήταν εξαρχής έντονα υπέρ των φοιτητικών κινητοποιήσεων και κατά οποιασδήποτε ποινικοποίησής τους αλλά και τιμωρίας των φοιτητών με απώλεια εξεταστικής. Ο πρόεδρος του τμήματος Χρήστος Λούκος τοποθετήθηκε σε αυτόν το άξονα και ακολούθησαν και άλλες ανάλογες τοποθετήσεις. Ο αριθμός διδασκόντων που τοποθετήθηκαν σε διαφορετικό πλαίσιο ήταν εξαιρετικά περιορισμένος.
H Γ.Σ. απέρριψε πρόταση έξι φοιτητών του τμήματος Φιλολογίας που ζητούσαν να γίνει εξεταστική μόνο για αυτούς (!?). Ο Νικολαΐδης είχε υποσχεθεί πως θα διευθετούσε το ζήτημα της εξεταστικής των μαθημάτων από άλλα τμήματα...
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας ήταν αυτό που είχε την εντονότερη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, με συνεχή ψηφίσματα που εξέδιδε κατά των οικονομικών καταλογισμών σε βάρος μελών της πανεπιστημιακής μας κοινότητας που διώκονταν για αποφάσεις που είχαν λάβει συλλογικά όργανα του πανεπιστημίου, ψηφίσματα υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων των συμβασιούχων συναδέλφων 407 που καλούνταν να υπογράψουν πεντάμηνες αντί εξάμηνες συμβάσεις για το χειμερινό εξάμηνο (σύμφωνα με απόφαση της συγκλήτου που είχε ληφθεί με τη διπλή ψήφο του Παλλήκαρη λόγω ισοψηφίας), ψηφίσματα κατά της ανωτατοποίσης των εκκλησιαστικών σχολών και φυσικά για τα ζητήματα που έγιναν ευρύτερα γνωστά μετά το θάνατο του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: