Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2007

H τρομοκρατία δε θα περάσει!

(κείμενο που κοινοποιούμε στο Πανεπιστήμιο για τη διάρρηξη τριών γραφείων του Λάβδα, του Αλεξόπουλου και του Παναγιωτάκη)

Βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα των κινητοποιήσεών μας ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές βρίσκονται σε διαρκή αγώνα από το κίνημα του Μάη – Ιούνη έως σήμερα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που προωθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Ο φοιτητικός ξεσηκωμός, οι 300 καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα, οι μαζικές γενικές συνελεύσεις και διαδηλώσεις, ο ανυποχώρητος αγώνας της εκπαιδευτικής κοινότητας, έχει αρχίσει να τρομοκρατεί τα κομματικά επιτελεία κυβέρνησης και Γιωργάκη Παπανδρέου που θεωρούσαν ότι χωρίς τριγμούς και ανεμπόδιστα θα οδηγήσουν στο οριστικό ξεπούλημα της εκπαίδευσης μέσω της αναθεώρησης του άρθρου 16.
Η κυβέρνηση μέσα σ’ αυτό το κλίμα και με όλους τους συλλόγους φοιτητών και πανεπιστημιακών καθηγητών να δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουν την αναθεώρηση του άρθρου 16, προσπαθεί με κάθε μέσο και εξωτερική παρέμβαση να υποσκάψει και να αμαυρώσει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις. Στο πλαίσιο αυτό η ενεργοποίηση παρακρατικών μηχανισμών (ο άγριος ξυλοδαρμός από αστυνόμους – κουκουλοφόρους του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη) όσο και η ένταση της κρατικής καταστολής (οι πραίτορες του Πολύδωρα με τις σιδηρογροθιές, τα τάγματα συλλήψεων κλπ.) μπαίνουν στο προσκήνιο σε μια ύστατη προσπάθεια τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος.
Το Πανεπιστημιακό άσυλο με αυτή την έννοια μπαίνει στο στόχαστρο ακριβώς επειδή είναι ο θεσμός εκείνος που διασφαλίζει τη δυνατότητα του φοιτητικού κινήματος να εκφράζεται ανεμπόδιστα υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Ακριβώς λοιπόν η κατασυκοφάντησή του, που συντονισμένα το τελευταίο διάστημα προβάλλεται από έντυπα και τηλεοράσεις στοχεύει τόσο στην υπονόμευση των κινητοποιήσεων όσο και στην καλλιέργεια ενός κλίματος κινδυνολογίας που θα ανοίξει το δρόμο για το νέο θεσμικό πλαίσιο άρσης του (βλ. Νόμος – Πλαίσιο)
Τα όσα συνέβησαν την Δευτέρα, 14 / 1 στο χώρο του Πανεπιστημίου του Γάλλου, με τη διάρρηξη των γραφείου μελών ΔΕΠ είναι σαφώς καταδικαστέα, δεν μπορούν ωστόσο να μη μας βάζουν σε υποψίες. Είναι σαφές ότι η ενέργεια αυτή, ανεξαρτήτως των κινήτρων και των στόχων όσων την διέπραξαν, στρέφεται ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις συκοφαντώντας την κατάληψη και υπονομεύοντας τη δυνατότητα των φοιτητών να προασπιστούν το χώρο του Πανεπιστημίου.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν είμαστε σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι ούτε να ενδώσουμε σε ένα κλίμα τρομοκρατίας ούτε να υποχωρήσουμε με αφορμή αυτό το γεγονός στο περιεχόμενο και στη μορφή της δράσης μας. Αντίθετα δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το πανεπιστημιακό άσυλο ακόμα εντονότερα μαζικοποιώντας τους αγώνες μας ενάντια σχέδια του Υπουργείου Παιδείας και όσων είτε άμεσα είτε έμμεσα υπονομεύουν το φοιτητικό κίνημα και τις ανάγκες του.

Συντονιστικό της κατάληψης

Δεν υπάρχουν σχόλια: