Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2007

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ, ΠΑΛΛΗΚΑΡΗ???

Eπιστολή που κοινοποίησε ο Παλλήκαρης στις 12/1 και αφορά στο θάνατο του Φρίξου Θεοδοσάκη, διδάσκοντα του πανεπιστημίου, στις 26/12 στο γραφείο του. Πιο χαμηλά... ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

Αντί Μνημόσυνου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στην εκπνοή του 2006, στις 26 του Δεκεμβρίου, άλλος ένας εν δυνάμει συνάδελφος, έφυγε από κοντά μας.

Ο Φρίξος Θεοδοσάκης, ο δάσκαλος της τέχνης στο ΠΔΤΕ, ο ζωγράφος των Πρυτάνεων!

Ο ζωγράφος της ανησυχίας και της αξιοπρέπειας δεν υπάρχει πια.

Πέθανε από οξύ καρδιακό επεισόδιο μέσα στο Πανεπιστήμιο, φέρνοντας στο νου μας πρόσφατες οδυνηρές στιγμές.

Το γεγονός του θανάτου, το πληροφορήθηκα συμπτωματικά μερικές ώρες μετά την κηδεία, από άνθρωπο εκτός της Πανεπιστημιακής μας κοινότητας.

Η λύπη μου είναι απεριόριστη που δεν ενημερώθηκα εγκαίρως για να παραστώ στην κηδεία και να αποχαιρετίσω τον άδολο και ανιδιοτελή Συνάδελφο.

Δυστυχώς για τον Φρίξο, δεν είχε πολιτικούς φίλους, ούτε «ημετέρους» δημοσιογράφους, για να γίνει πρωτοσέλιδο ο θάνατος του και να γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα την ίδια ημέρα.

Ήμουν μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Ρέθυμνο, τον τόπο της κηδείας του, εκείνη την ημέρα.

Ο Ανιδιοτελής εργάτης της τέχνης Φρίξος, παρ’ όλο που είχε στείλει πολυσέλιδη επιστολή στον Πρύτανη, για σοβαρά προβλήματα που του δημιουργούσε συγκεκριμένος συνάδελφος σχετικά με την επικείμενη εκλογή του, δεν κατέφυγε στα ΜΜΕ, μήτε σε άλλους εξωθεσμικούς μηχανισμούς. Περιορίστηκε στην αξία του με ταπεινότητα και σεβασμό στα πρόσωπα και τους θεσμούς.

Στις 27 Μαρτίου 2006 με την μορφή Αιτήματος έγραψε την διαμαρτυρία του, την οποία μας απηύθυνε, αναφέροντας τα εξής:

«Σαφέστατα δεν νιώθω υπερήφανος για την ενέργεια μου αυτή, να καταγγέλλω μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και μάλιστα του ιδίου Τμήματος, σε μια ηλικία που η ζωή είναι αυτονόητο ότι έχει στρογγυλέψει όλες τις γωνίες του επαναστατικού μου χαρακτήρα, όμως έχω εξαντλήσει όλα τα όρια της υπομονής. Προβαίνω στην ενέργεια μου αυτή ασκώντας το ύστατο δικαίωμα μου να προασπιστώ την αξιοπρέπεια του Δασκάλου Θεοδοσάκη Φρίξου».

Ευτυχώς που στην ολιγομελή παρουσία των Συναδέλφων στην κηδεία του, κάποιος ευγενής συνάδελφος, τον αποχαιρέτησε λέγοντας του: «συγγνώμη που φεύγεις πικραμένος».

Ελπίζω Φρίξο, από εκεί πάνω που βρίσκεσαι, να μας συγχωρέσεις με την μεγάλη σου καρδιά, ως άξιος Δάσκαλος.

Και εμείς θα σε αναζητούμε στο Φως των χρωμάτων σου.

Ιωάννης Παλλήκαρης

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Y.Γ. Εκτός από όλα τ' άλλα, εννοείται πως δεν είχε την άδεια να δημοσιεύσει απόσπασμα από την επιστολή που του είχε στείλε ο Φρίξος... Και ό,τι και να πούμε είναι λίγο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...""δεν είχε πολιτικούς φίλους, ούτε «ημετέρους» δημοσιογράφους, για να γίνει πρωτοσέλιδο ο θάνατος του...""

Μια ζωή θα σας κυνηγάει ρε κουφάλες. Ψευτοπαλλήκαρη..