Κυριακή, Νοεμβρίου 23, 2014

Ανακοίνωση Συντονιστικού Κατάληψης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ- ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Από την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο ανεπηρέαστο δεν μένει και το Πανεπιστήμιο Κρήτης- Ρεθύμνου.
Η συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση, η υποστελέχωση σε διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό, και η ανεπαρκής μέριμνα για το φοιτητή (σίτιση – στέγαση- μεταφορά ) έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο φοίτησης και ζωής.

Για τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Κρήτης – Ρεθύμνου συνεδρίασαν την περασμένη Τετάρτη στην πιο μαζική συνέλευση των τελευταίων χρόνων (συγκεκριμένα συμμετείχαν πάνω από 1.178 άτομα) και αποφάσισαν τη συνέχιση της κατάληψης έως την Τετάρτη 26/11 για δεύτερη συνεχή εβδομάδα. Στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης των αιτημάτων των φοιτητών αιτούμαστε :

-Την παραχώρηση των ανεκμετάλευτων χώρων στο Ρέθυμνο για την δημιουργία εστιών , όπως το κτήριο της πρώην σχολής Χωροφυλακής και το κτήριο που πρόκειται να διατεθεί για τη δημιουργία ιδιωτικής σχολής τουριστικών επαγγελμάτων στο Ρέθυμνο.

-Την διάθεση ορισμένου ποσού από τον προϋπολογισμό του Δήμου Ρεθύμνου για τη δωρεάν μεταφορά των φοιτητών από και προς το Πανεπιστήμιο του Γάλλου.

Ζητάμε άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση προώθηση και υλοποίηση των αιτημάτων μας.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: