Κυριακή, Νοεμβρίου 23, 2014

Κάλεσμα για παγκρήτιο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 25/11


Κάλεσμα για παγκρήτιο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 25/11

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο βρίσκεται υπό κατάληψη από τις 13/11. Οι λόγοι δεν είναι άλλοι από την υποχρηματοδότηση και συνεπώς την έλλειψη καθηγητών και υποδομών. Ο αγώνας που δίνουμε στο Πανεπιστήμιο κόντρα στην εντατικοποίηση των σπουδών μας μέσω των νέων μέτρων είναι ο ίδιος που δίνουν οι μαθητές ενάντια στο “Νέο Λύκειο”, είναι ο ίδιος που δίνουν οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι διοικητικοί ενάντια στις αξιολογήσεις και τις διαθεσιμότητες-απολύσεις.
Η επίθεση ενάντια στην εκπαίδευση, παρόλο που έρχεται μέσω φαινομενικά μεμονωμένων αποφάσεων, είναι στην πραγματικότητα ενιαία και στοχοποιεί την Παιδεία στο σύνολό της.
Ακριβώς γι' αυτόν το λόγο, η απάντηση πρέπει να είναι κοινή μέσα από μαζικούς αγώνες για να οικοδομήσουμε την Παιδεία που μας αξίζει. Καλούμε λοιπόν τους μαθητές, τους καθηγητές, τους δάσκαλους, τους διοικητικούς και τους φοιτητές όλης της Κρήτης για να διαδηλώσουμε μαζί την Τρίτη 25/11 στις 18:00 στο Δημαρχείο στο Ρέθυμνο. Παίρνουμε την πρωτοβουλία να δώσουμε αυτή την μάχη στο Ρέθυμνο στα πλαίσια του αγώνα που δίνουμε στο κατειλημμένο Πανεπιστήμιο. Και συνεχίζουμε στις 27/11 στη Γενική Απεργία στις 10:00 στις διαδηλώσεις που έχουν καλεστεί πανελλαδικά.

Απεργίες- Καταλήψεις- Διαδηλώσεις
για αξιοπρεπή μόρφωση και εργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: