Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2011


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

    Την Τετάρτη 7/9 στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε η μαζικότερη Γενική Συνέλευση των τελευταίων ετών με τη συμμετοχή 900 και πλέον φοιτητών. Η πλειοψηφία του φοιτητικού σώματος υπερψήφισε το ενωτικό πλαίσιο του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και καταλήψεων μπάινοντας στο χορό των 300 και πλέον καταλήψεων πανελλαδικά αποφασίζοντας κατάληψη του Πανεπιστημίου μέχρι την Τρίτη 13/9 όταν και θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση.
Η συνέλευση αυτή πραγματοποίηθηκε μέσα σε αγωνιστικό κλίμα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους συμμάχους της και την τρόικα έχουν εξαπολύσει έναν σκληρό πόλεμο απέναντι στην κοινωνία βάζοντας στο στόχαστρο τους μισθούς, τις συντάξεις, τα εργασιακά και  κοινωνικά κεκτημένα και δικαιώματα.Μετά την ψήφιση, δια πυρός και σιδήρου, μέσα σε κλίμα έντονης αστυνομικής βαρβαρότητας, του κατάπτυστου μεσοπρόθεσμου προγράμματος η κυβέρνηση ετοιμάζεται για έναν πρωτοφανή νέο γύρο λεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων βάζοντας στο στόχαστρο τη νεολαία και την εκπαίδευση.
Στις 24 Αυγούστου η πρωτοφανής συναίνεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ και ΔΗ.ΣΥ οδήγησε στην ψήφιση του περιβόητου νόμου-πλάισιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ένα Νόμος-Πλαίσιο, ο οποίος έρχεται να:

  • Διαλύσει κάθε έννοια ενιαίου πτυχίου, αντικαθιστώντας τα με τίτλους σπουδών και εξατομικεύοντας τα προγράμματα φοίτησης, κατακερματίζοντας τα επαγγελματικα διακιώματα των αποφοίτων, κατι που σε συνδυασμό με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εδραιώνει το μοντέλο του ευέλικτου και αναλώσιμου εργαζομένου
  • Εισάγει επιχειρηματικές λογικές στο πανεπιστήμιο, καθώς τα ιδρύματα πλέον θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της αγοράς κι όχι της κοινωνίας.  Στη διοίκηση του πανεπιστημίου θα συμμετέχουν επιχειρηματικοί φορείς, ενώ η χρηματοδότηση θα βασίζεται σε ανταποδοτικά κριτήρια, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά ιδρύματα αναγκαστικά θα στρέφονται σε μη κρατικούς φορείς χρηματοδότησης.
  • Καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας, καταργώντας το Άσυλο, αφού για την ίδια την εφαρμογή του Νόμου, το Άσυλο αποτελεί εμπόδιο, αφού πέραν της ελεύθερης δισκίνησης ιδεών, είναι προϋπόθεση για την όρθωση συλλογικών αντιστάσεων και την προστασία των κοινωνικών αγώνων. Η κατάργηση του Ασύλου προβάλει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την πρόθεση της κυβέρνησης να καταστείλει τα κοινωνικά κινήματα που ξεσπούν κάθε μέρα που εφαρμόζεται αυτή η βάρβαρη πολιτική.

Απέναντι σε όλα αυτά, το Φοιτητικό Κίνημα καλείται να βγει ξανά στο προσκήνιο και να συνδεθεί με τους αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, των μαθητών και των χιλιάδων του κόσμου των πλατειών για την ανατροπή του Μνημονίου, της κυβέρνησης. ΠΑΣΟΚ και κάθε άλλης που θα συνεχίζει τον πόλεμο ενάντια μας.
Ο αγώνας τώρα ξεκίνησε. Γυρίζουμε την πλάτη σε κάθε λογική εκτόνωσης και αποσυμπίεσης του Κινήματος. Για έναν αποφασιστικό αγώνα διαρκείας που θα ανατρέψει, όχι μόνο το Νόμο-Πλαίσιο, αλλά την ίδια την κυβέρνηση και την πολιτική του Μνημονίου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/9 στις 2 στην αίθουσα Δ3.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ...

Συντονιστικό Κατάληψης Πανεπιστημίου Ρεθύμνου

http://katalipsirethymnou.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέστε ποτέ αν έχετε το δικαίωμα να "καταλαμβάνετε" κάτι που δε σας ανήκει;