Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2011

Ανακοίνωση Συντονιστικού Κατάληψης σχολών ΑΕΙ Ρεθύμνου 16/9/2011



Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός υπόσχεται στη ΔΕΘ να ωθήσει την κοινωνία σε εξαθλίωση με τη δήλωση «ένας εργαζόμενος σε κάθε σπίτι» και οι κοινωνικοί αγώνες κλιμακώνονται, η Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου μπαίνει σε δεύτερη εβδομάδα καταλήψεων.
Εναντιωνόμαστε στο νόμο πλαίσιο και στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας. Μαζί με 300+ καταλήψεις πανελλαδικά σε ΑΕΙ-ΤΕΙ αποτελούμε οργανικό κομμάτι του γενικότερου ξεσηκωμού της κοινωνίας που αντιστέκεται.
Αυτές τις δύο εβδομάδες παρά την προπαγάνδα και την τρομοκράτηση από το υπουργείο παιδείας και τα ΜΜΕ καταφέραμε να διασφαλίσουμε το πολιτικό στίγμα και το δίκαιο του αγώνα μας μέσα από καθημερινές πολιτικές- πολιτιστικές εκδηλώσεις και, την προστασία του ασύλου και του ίδιου του εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Στόχος μας είναι ο κοινός βηματισμός με όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης, τους απλήρωτους καθηγητές, τους μαθητές χωρίς βιβλία, τους χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους και τους γονείς που καλούνται να πληρώσουν όλο και πιο ακριβά την «δωρεάν» παιδεία. Το μέτωπο της παιδείας  μπορεί να αποτελέσει τον αδύναμο κρίκο που θα ανατρέψει την τρόικα,  την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οποιαδήποτε άλλη που θα συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον μας.
Καλούμε τη Ρεθυμνιώτικη κοινωνία να στηρίξει τον αγώνα μας, που είναι αγώνας και των παιδιών τους, των αυριανών φοιτητών και να συσπειρωθεί ενάντια στην κλοπή του μέλλοντος, να προετοιμαστεί για τους μεγάλους αγώνες που ξεσπούν και θα ξεσπούν κάθε μέρα που μένει όρθια αυτή η κυβέρνηση.

Όλοι και όλες στη νέα Γενική Συνέλευση όλων των  σχολών
Τρίτη 20/9 στο αμφιθέατρο Δ3 στις 14.00
Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά, αυτή η κυβέρνηση θα ανατραπεί!

Katalipsirethymnou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: