Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ 23-24 Γενάρη

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης όλων των σχολών 2/11 άνοιξε φυσικά και το θέμα των προσφύγων και κατατέθηκε ψήφισμα προ ημερησίας από την ΚΕΕΡΦΑ, το οποίο και στηρίχθηκε από το σώμα της συνέλευσης

Να σώσουμε τους πρόσφυγες, όχι τους Τραπεζίτες!

Ούτε φράχτες, ούτε μνημόνια!

Ώρα για απεργίες και καταλήψεις για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο

Δεν ανεχόμαστε άλλο πνιγμένα παιδιά στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Είναι εγκλήματα, είναι δολοφονίες της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο! Δεν ανεχόμαστε άλλους θαλασσοπνιγμένους πρόσφυγες και μετανάστες, ανθρώπους κατατρεγμένους από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών και του ΔΝΤ να αντιμετωπίζουν φράχτες, αστυνομίες και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν αποτελούν κίνδυνο. Αντίθετα, κίνδυνο για τις ζωές, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων αποτελούν οι πολιτικές του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας και των μνημονίων για να σωθούν οι Τράπεζες!

Είναι αδιανόητο να μην έχει ρίξει η κυβέρνηση ακόμη τον φράχτη στον Έβρο, που ευθύνεται για την κλιμάκωση του αριθμού των πνιγμένων στο Αιγαίο και την Μεσόγειο από όταν φτιάχτηκε, το 2012.

Είναι αδιανόητο να συναινεί η κυβέρνηση στην ανάθεση από την ΕΕ στον Ερντογάν της καταδίωξης των προσφύγων και την καθήλωση τους στην Τουρκία, με χρηματοδότηση τριών δις, το ίδιο ποσό που θα κοστίσει σε περικοπές το τρίτο μνημόνιο και θα ρημάξει συντάξεις και μισθούς, ξεπουλώντας λιμάνια και αεροδρόμια, επιβάλλοντας χαράτσια και αρπάζοντας την πρώτη κατοικία. Είναι παρανοϊκό να φτιάχνονται στρατόπεδα «διαλογής»-κέντρα κράτησης αντί να δίνεται άσυλο στους πρόσφυγες και χαρτιά στους μετανάστες.

Η μόνη ασπίδα ζωής είναι η συλλογική δράση των συνδικάτων και των φοιτητικών συλλόγων ώστε να εξαναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα ρατσιστικά μέτρα και τα μνημόνια.

Οι εργαζόμενοι στα καράβια έχουν κάθε λόγο πλάι στις διεκδικήσεις τους για τη σωτηρία των συντάξεων και των εργασιακών σχέσεων να βάλουν το αίτημα της ασφαλούς και δωρεάν μεταφοράς των προσφύγων, με αποστολή των καραβιών για να τους παραλάβουν από την Τουρκία.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους και τις περιφέρειες να διεκδικήσουν την άμεση στέγαση των προσφύγων και την λειτουργία δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, παρέχοντας φαγητό και φροντίδα σε παιδιά και ηλικιωμένους.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να μην αφήσουν κανένα αβοήθητο πρόσφυγα ή ανασφάλιστο ή άπορο. Να συγκροτηθούν αποστολές στα νησιά και να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση αγωνίζονται ενάντια στις περικοπές και διεκδικούν όλα τα παιδιά να γράφονται και να σπουδάζουν χωρίς διακρίσεις. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ διεκδικούν να μην διαλυθεί η δημόσια συγκοινωνία αλλά να μπουν τώρα μπροστά για την δωρεάν μετακίνηση των προσφύγων στους προορισμούς τους.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δίνουν ΑΣΥΛΟ σε κάθε κατατρεγμένο πρόσφυγα και μετανάστη. Διεκδικούμε να δοθούν κτίρια κλειστά της περιουσίας των ΑΕΙ-ΤΕΙ για την άμεση στέγαση των προσφύγων. Διεκδικούμε αύξηση των μερίδων φαγητού στις λέσχες ώστε να συμμετέχουν σε πρόγραμμα για την σίτιση όλων.

Βαδίζοντας προς την Γενική Απεργία της 12ης Νοέμβρη και στον γιορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη καλούμε σε κλιμάκωση των αγώνων για να γκρεμίσουμε φράχτες και μνημόνια που σκοτώνουν.

Σας καλούμε να στηρίξετε την πανελλαδική κινητοποίηση στις 23-24 Γενάρη, για ανοιχτά σύνορα, να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, με διαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη, στον φράχτη και στα σύνορα στους Κήπους του Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: