Πέμπτη, Δεκεμβρίου 04, 2014

ΔΑΣΠ ΝΔΦΚ: Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

  Σήμερα,  Τετάρτη 3/12/14, πραγματοποιήθηκε η 4η κατά σειρά Γενική Συνέλευση όλων των Σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με σχεδόν την μεγαλύτερη συμμετοχή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, με σύνολο ψηφισάντων 1582. Η μαζικότητα, η κινητοποίηση και η συσπείρωση των φοιτητών γύρω από το ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων τους, δεν ήταν ποτέ κάτι δεδομένο, αντιθέτως προέκυψε κάτω από την δυναμικότητα ενός κινήματος που διεκδικεί ένα αυτοδιοίκητο πανεπιστήμιο, χωρίς επιχειρήσεις και δίδακτρα, χωρίς απολύσεις και διαθεσιμότητες και προσβάσιμο σε όλους.
  Όμως, οι παραταξιακές δυνάμεις τη μνημονιακής συγκυβέρνησης δεν είναι διατεθειμένες να αφήσουν το πανεπιστήμιο «έρμαιο» στην εξυπηρέτηση των αναγκών μας, αλλά θέλουν να το μετατρέψουν σε παράρτημα του «Harvard στη Μεσόγειο». Με άλλα λόγια, όπως και οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, διέθεσαν σήμερα κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο προκειμένου να καταστείλουν το φοιτητικό κίνημα και να προλειάνουν το έδαφος για την «ομαλότητα» που έχει ανάγκη η ψήφιση του νέου μνημονιακού προϋπολογίσμού της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, αυτή τη Κυριακή. Στα βήματα της συγκυβέρνησης τους λοιπόν, οι παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ ένωσαν τις δυνάμεις τους, για χάρη της πιθανής απώλειας του ακαδημαϊκού εξαμήνου, και κατάφεραν να ανοίξουν το πανεπιστήμιο στις αυταρχικές πολιτικές της κυβέρνησης δίνοντας το πράσινο φως στη συνέχιση των διεργασιών για την ψήφιση του νέου Οργανισμού του Π.Κ.
  Την ίδια στιγμή που ο Λοβέρδος έχει βάψει τα χέρια του με το αίμα της οροθετικής γυναίκας που αυτοκτόνησε πριν λίγες μέρες και αφήνει ένα νεαρό αγωνιστή να αργοπεθαίνει για το στοιχειώδες δικαίωμα του στην ανώτατη εκπαίδευση, το Ν.Ρωμανό, η νεολαία του στα πανεπιστήμια, η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ, συνυπογράφουν τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων, προωθούν την ανταποδοτικότητα των προγραμμάτων σπουδών, την εισαγωγή διδάκτρων αξίας μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ και τη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των αποφοίτων. Το γεγονός πως αυτές οι καθόλα «αγωνιστικές» και «ανεξάρτητες» φοιτητικές παρατάξεις αναγκάστηκαν να αποκαλύψουν το μνημονιακό και αυταρχικό τους προσωπείο ενώπιον των φοιτητών που συσπειρώνονται γύρω από τις συνελεύσεις τους, αποτελεί για εμάς άλλη μία μεγαλειώδη νίκη.
  Ο 3βδόμαδος αγώνας μας δεν έπεσε από τον ουρανό, αλλά αποτελεί μία λογική συνέχεια των κινητοποιήσεων μας για να διεκδικήσουμε όχι μόνο το δικαίωμα μας στην δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, αλλά για να δημιουργήσουμε τους όρους για τα κοινωνικά αγαθά και τη ζωή που όλοι έχουμε ανάγκη και ονειρευόμαστε. Ο αγώνας μας δεν σταματά, αλλά αντιθέτως τώρα ξεκινάει με περισσότερη όρεξη και αυτοπεποίθηση πως μπορούμε πραγματικά να τσακίσουμε αυτή τη κυβέρνηση και τις πολιτικές της.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: