Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 12/11

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 12/11


Μετά από τη μαζικότατη συνέλευση της 2/11 το πανεπιστήμιό μας μπαίνει στην τρίτη βδομάδα κατάληψης .Εδώ και περίπου ένα μήνα η φοιτητική κοινότητα έχει προχωρήσει σε μια σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στη υποβάθμιση των σχολών μας, λόγω της υποχρηματοδότησης. Αυτή εμφανίζεται με διαφορετικές μορφές σε κάθε τμήμα, αλλά κυρίως με την υποστελέχωση, την προσπάθεια για απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων αλλά και με τις περικοπές στη σίτιση και στέγαση που κάνουν αδύνατη την παραμονή μας στην πόλη του Ρεθύμνου.Το πιο πρόσφατο γεγονός που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν η μείωση των καρτών σιτισής κατά 700, μια μάχη που ακόμα δίνουμε, έχοντας καταγράψει ήδη νίκες.

Ξέρουμε ότι η μάχη που δίνουμε συγκρούεται με τις κεντρικές πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια μόνο των σχολών μας. Τα Μνημόνια νέα και παλιά θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στη νεολαία και τους εργαζόμενους.Η νέα κυβέρνηση παρά το ηχηρό ΟΧΙ του δημοψηφισματός, προέβει στη ψήφιση και τρίτου μνημονίου που επιβάλει άκομα πιο σκλήρα μέτρα απ΄ ότι τα προηγούμενα. Η επίθεση σε μισθούς,συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα κλιμακώνεται, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια διαλύονται,προχωράνε σε μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις και πολλά άλλα βάρβαρα μέτρα. Πιο συγκεκριμένα, στον εργασιακό χώρο επιβάλουν ένα καθεστώς επισφαλούς εργασίας μέσω των κοινοφελών προγραμμάτων που εφαρμόζονται ήδη στους δήμους, τα νοσοκομεία, τα σχολεία άλλα και σε πολλούς ακόμα χώρους του δημοσίου. ΄Ολα αύτα στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους και σε μια προσπάθεια των κυριαρχών πολιτικών να μας καταστείλουν και να μας κρατήσουν υποδουλωμένους-ες. Διεκδικούμε λεφτά για τις αναγκές μας κι όχι για το χρέος και τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Ο μόνος τρόπος για να τους σταματήσουμε είναι να απλώσουμε τις καταλήψεις σε όλες τις σχολές πανελλαδικά και να συντονιστούμε με το εργατικό κίνημα.

Καλούμε σε συντονισμό όλων των πληττώμενων κομματιών της κοινωνίας.Οι φοιτητές-τριες , οι μαθητές-τριες καθώς και οι εργάτες-τριες να οργανωθούμε και να κατευθυνθούμε σε μια αγωνιστική κατεύθυνση. Ως φοιτητικοί σύλλογοι Παν. Κρήτης στο Ρέθυμνο αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη διεύρινσης και σύνδεσης των κινητοποιήσεων γι’ αυτό κι θεωρούμε απαραίτητη τη συνδέση των μάχων μας με το εργατικό κίνημα για να καταφέρουμε ν' αντισταθούμε στην έπιθεση που δέχομαστε. Ενόψει και της πανεργατικής απεργίας 12 Νοέμβρη μπορούμε να οργανώσουμε μαζί μια σειρά δράσεων που θα καταλήγουν σε ένα μαζικό απεργιακό συλλαλητήριο

Οι φοιτητές-ρίες μαζί με τους εργαζόμενους με απεργίες και καταλήψεις μπορούμε να σταματήσουμε τους εκβιασμούς ΕΕ-ΔΝΤ. Λεφτά υπάρχουν αλλά πάνε στις τράπεζες για να πληρωθεί ένα χρέος που δε δημιουργήσαμε και δε δεχόμαστε, πάνε στη FRONTEX για να συνεχίσουν να πνίγονται αθώοι στη θάλασσα της Μεσογείου.

Ζητάμε τη συμπαράστασή σας για ένα κοινό αγώνα,για να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν!

Σας καλούμε σε κοινή συνέλευση φοιτητών-εργαζομένων το Σάββατο 7/11, στις 5μμ στην αίθουσα Δ37Α του κατειλημμένου πανεπιστημίου.



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: